רכיבים
- 113 גרם חמאה
- 2 כפות סוכר
- 1/4 כפית מלח גס
- 1 כוס קמח
- 3 ביצים גדולות
- שמן צמחי לטיגון עמוק
- לרוטב השוקולד:
- 260 גרם שוקולד מריר איכותי
- 250 מ"ל שמנת מתוקה
- 8 כפות סוכר
- קורט מלח
- לציפוי: סוכר, קינמון
אופן הכנת צ'ורוס:
רגע לפני: הגרסה הספרדית לטיגוני החנוכה טוענת שאין צורך להתעסק בהתפחות, יצירת עיגולים מדויקים וריבות נוזלות כשאפשר פשוט לזלף נחשים מתוקים ולטבול אותם עצמאית בשוקולד. מתכון לצ'ורוס קון צ'וקולטה או סופגניות ספרדיות ברוטב שוקולד, בחירה שלכם.
את הצ'ורוס ורוטב השוקולד מומלץ להגיש חמים וטריים, לכן כדאי לגייס ידיים נוספות שיכינו במקביל את רוטב השוקולד, וכך תוכלו להגיש מיד.
• בסיר בינוני, מערבבים 1 כוס מים עם החמאה, הסוכר והמלח. מביאים לרתיחה על אש בינונית-גבוהה, ומנמיכים לאש קטנה.
• מנפים את הקמח לתוך הסיר, ומערבבים במשך דקה. מסירים מהאש.
• מעבירים את תערובת הקמח לקערת מיקסר, ומפעילים על מהירות נמוכה. בהדרגה, מוסיפים את הביצים אחת אחת, עד להיטמעות מלאה.
• בעזרת כף, מעבירים את התערובת לשק זילוף עם צנטר בצורת כוכב גדול.
• מרתיחים בסיר שמן לטיגון עמוק בגובה 10-12 ס"מ, עד לנקודת רתיחה של 190 מעלות, או שזורקים פנימה מעט מהתערובת. אם נוצרות בועות, השמן מוכן לטיגון.
• מחזיקים את שק הזילוף בגובה בטוח מעל השמן הרותח, וביד השנייה אוחזים בסכין או במספריים (סטריליים כמובן). מזלפים לתוך השמן את הבלילה, וכשה'נחש' מגיע לאורך 8 ס"מ, חותכים אותו ומניחים לו לנשור לתוך השמן.
• מטגנים כל נחש צ'ורוס במשך 4 דקות, עד להזהבה עמוקה מכל הצדדים, ובאמצעות כף מחוררות מוציאים מהשמן ומעבירים לנייר סופג.
הכנת רוטב השוקולד:
• מחממים בסיר את השמנת המתוקה, הסוכר והמלח. רגע לפני הרתיחה, מוסיפים לסיר את השוקולד כשהוא שבור לחתיכות, כדי להקל על ההמסה.
• מבשלים על להבה בינונית תוך ערבוב מתמיד בכף עץ, עד שהרוטב מסמיך ונעשה אחיד וחלק, ללא גושים.
אופן ההגשה: מגלגלים את הצו'ורוס בסוכר או בקינמון, ומגישים חם יחד עם רוטב השוקולד, לטבילה.