רכיבים
- 2 כוסות קמח לכל מטרה
- 1 כוס קמח חיטה מלאה
- 1 כף סוכר
- 1 שקית שמרים טריים
- 1/4 1 עד 1/2 1 כוסות מים חמימים
- 2 כפות שמן זית
אופן הכנת פיתה מקמח מלא:
רגע לפני: למה כיף לאפות פיתות בבית? כי כשהן טריות וחמות - הן הכי טעימות, אפשר לעשות מהן פיצה מהירה ואם הן מתחילות להתייבש - אפשר לעשות מהן קרוטונים. מתכון לפיתה מקמח מלא - טעים, בריא יותר ודי חסכוני, לא?
• במיקסר עם וו לישה או ידנית, מערבבים את הקמחים (לאחר ניפוי) עם הסוכר והשמרים.
• מוסיפים את המים ושמן הזית, ומעבדים במהירות נמוכה במשך 10 דקות לפחות, עד לקבלת כדור בצק נוח.
• מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד, ומניחים להתפחה למשך 90 דקות, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
• לאחר ההתפחה, משטחים את הבצק בעזרת מכות אגרוף, על משטח עבודה.
• מחלקים את הבצק ל-8 חתיכות שוות, ויוצרים מהן כדורים.
• מכסים את הכדורים, ונותנים להם לנוח במשך 15 דקות.
• מחממים את התנור ל-200 מעלות חום, ומכניסים לתוכו תבנית אפייה כשהיא הפוכה - התחתית כלפי מעלה, שתתחמם היטב.
• יוצרים 3 עיגולים דקים מכל כדור בצק, ואופים בקבוצות: הפיתות נאפות מהר מאוד, כך שבכל פעם מוציאים את התבנית, מניחים עליה 3-4 עיגולי בצק דקים ואופים במשך 5-7 דקות, עד שמתקבלות מכל עיגולי הבצק פיתות בגוון זהוב-שחום יפה.
• מה עושים עם הפיתות? זה קל. כריכים מלאים בכל טוב, בסיס לפיצה וכשהן מתייבשות - אפשר לחתוך לריבועים קטנים, לשטח בתבנית אפייה, לזלף מעל מעט שמן זית ותבלינים - ויש לכם קרוטונים נהדרים לסלט.