רכיבים
- 1/2 4-4 כוסות קמח לבן
- 1 כף סוכר
- 1 כפית מלח
- 1 כפית סודה לשתייה
- 55 גרם חמאה (4 כפות)
- 3/4 כוס צימוקים
- 1 ביצה גדולה
- 3/4 1 כוסות חלב + 3/4 1 כפות חומץ ("חלב-חמאה"
אופן הכנת לחם סודה אירי:
רגע לפני: הגרסה האירית ללחם היא כל כך מוצלחת וקלה להכנה שאתם חייבים לנסות: מתכון ללחם סודה אירי כפרי אוורירי. זכרו: רגע לפני פסח, זו עוד דרך טובה לחסל את שאריות הקמח.
שימו לב, הלחם האירי מתייבש מהר מאוד וטוב רק ליום-יומיים. הכי טעים לאכול אותו חם טרי עם גבינה לבנה ומגש ירקות פרוסים.
• הכנת "חלב-חמאה": מערבבים בכלי את החלב והחומץ במטריפה ידנית. ונותנים לנוזל לעמוד יחד במשך 10 דקות.
• מחממים את התנור ל-220 מעלות.
• מנפים את הקמח ומערבבים בקערה גדולה 4 כוסות קמח יחד עם הסוכר, המלח, והסודה לשתייה.
• מוסיפים את ה"חלב-חמאה" המוחמץ לאחר שעמד 10 דקות, לקערה ומעבדים ידנית עד שהחומרים מתגבשים מעט. מוסיפים גם את הצימוקים.
• יוצרים חור במרכז העיסה שהתגבשה וממלאים אותו בביצה והחמאה. מערבבים בכף עץ עד לקבלת בצק. לשים מעט ביד ויוצרים כדור מחוספס. אם הבצק דביק מידי מוסיפים עט קמח. נזהרים לא ללוש יותר מידי, אחרת הלחם ייצא קשה.
• מקמחים משטח עבודה, ועליה מעצבים את הכדור לכיכר לחם עגולה ושטוחה.
• מעבירים את כיכר הבצק למחבת ברזל כבדה או לתבנית עגולה מרופדת בנייר אפייה משומנת.
• בעזרת סכין חד, חורצים צורת X במרכז כדור הבצק, בעומק של 2 ס"מ, כדי לאפשר ללחם להיאפות היטב גם מבפנים.
• אופים במשך 35-45 דקות. הלחם מוכן כאשר קיסם המוחדר למרכזו יוצא נקי. מכבים את התנור, וממתינים 5-10 דקות לפני שמוציאים.
• מגישים חם וטרי.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!