רכיבים
- 5 כוסות קמח לבן
- 50 גרם שמרים טריים
- 500 מ״ל מים קרים (אפשר להחליף חצי מהכמות בחלב קר)
- 1 כף גדושה מלח
- 3 כפות שמן זית
- 1 כוס זיתים מגולענים ירוקים חצויים
- 1 כוס זיתים מגולענים שחורים חצויים
- 2 כפות פרג
- 2 כפות סולת
- 250 גרם גבינות קשות מגורדות (קשקבל / פרמז׳ן / גאודה - ניתן לשלב כמה סוגים)
- 2 כפות שבבי בצל מיובש או 2 כפות שבבי שום גבישי
- לפיזור: מלח גס או צ'ילי גרוס יבש
אופן הכנת מקלות גבינה וזיתים:
רגע לפני: המקלות האלה נחטפים במהירות ולכן כדאי להכפיל מראש כמויות. מתכון להכנת מקלות גבינה עם זיתים טעימים וממכרים. הדרך הכי טובה לתאר אותם היא לעצום את העיניים, לדמיין איך אתם חותכים רק את קצוות הבצק העסיסיים של הפיצה ואופים אותם עם המון גבינה וזיתים בפנים. מושלם.
• מעבדים בקערת מיקסר או ידנית את הקמח, השמרים והמים.
• מוסיפים את את המלח ושמן הזית ולשים במשך 10 דקות נוספות.
• בקערה נפרדת מערבבים היטב לתערובת אחידה את הזיתים עם הגבינות המגורדות, שבבי הבצל / שום, הפרג והסולת - לספיחת נוזלי הזיתים.
• מאחדים את תערובת הזיתים והגבינות עם הבצק במשך 3 דקות לפחות, עד לטמיעה מוחלטת.
• מניחים לבצק לתפוח במשך 30 דקות.
• מרדדים את הבצק לעלה מלבני ובעזרת גלגלת פיצה או סכין חד פורסים את הבצק לפסים ארוכים.
• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.
• מרפדים תבנית בנייר אפייה, מסדרים בה את פסי הבצק ומכסים להתפחה שנייה של 20 דקות.
• מפזרים מעל המקלות מלח גס או צ'ילי גרוס לטעם פיקנטי יותר, ומכניסים לאפייה למשך 20 דקות, עד שהמקלות מקבלים גוון זהוב-שחום יפה.
אופן ההגשה: המקלות מתאימים לצד מרק, לטבילה בממרח או לנשנש 'על יבש'.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!