רכיבים
- 1 ק"ג קמח לחם
- 50 גרם שמרים טריים
- 1/4 כוס סוכר
- 1 כף אבקת אפייה
- 1 כף מלח
- 1/4 כוס שמן
- 1/3 2 כוסות מים
- לבישול הבייגלס:
- 1/3 כוס סילאן
- 3 ליטר מים
- לציפוי:
- 1 ביצה
- שומשום לבן ושחור
אופן הכנת בייגל אמריקאי:
רגע לפני: בגלל הריח הממכר, בגלל הטעם נפלא, בגלל המרקם הרך והציפוי המתפצח ובגלל שזה פשוט...טעים. מתכון להכנת בייגל אמריקאי - לקפוץ לארה"ב, בלי שהכיס ירגיש.
• מערבבים בקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח עם אבקת האפייה והמלח. מוסיפים את השמרים, המים והסוכר ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד, תוך כדי מוסיפים בהדרגה את השמן. הבצק שמתקבל צריך להיות רך ונעים לעבודה, למרות שהוא מעט דביק.
• מכסים את הקערה במגבת או עוטפים בשקית ניילון ומניחים בצד להתפחה במשך 45 דקות, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
• מרתיחים בסיר 3 ליטר מים יחד עם הסילאן ומנמיכים ללהבה קטנה ככל הניתן.
• מחממים את התנור לחום של 210 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפיה.
• מחלקים את הבצק ל-15 חלקים ומגלגלים אותם לכדורים שווים. מניחים את הכדורים על משטח מקומח, נותנים להם מעיכה קלה ובעזרת אצבע אחת, יוצרים חור במרכז הכדור ועם מעגלים סיבוביים מרחיבים את החור. שימו לב שבזמן האפייה הבייגל תופח ומצמצם את קוטר החור, כך שאין מה לחשוש מחור גדול.
• חוזרים לנוזל הבישול שאחראי למרקם המתפצח של הבייגל: מגביהים ללהבה בינונית, ובעזרת כף רחבה מורידים למים החמים 2-3 בייגלים, ומבשלים עד שהם צפים (בערך חצי דקה). מוציאים בזהירות לתבנית ומצננים לפני הציפוי.
• טורפים את הביצה ומברישים את הבייגלים. לשם הגיוון, מפזרים שומשום לבן על חצי מהכמות, ועל הנותרת שומשום שחור. ניתן לפזר מעט מלח, אם רוצים אותם יותר מלוחים.
• מכניסים לאפייה במשך 15 דקות, עד שהבייגלים זהובים ופריכים.
אופן ההגשה: אחרי שהבייגלס מוכנים, והמטבח מריח כמו דוכן מאפים ניו יורקי טיפוסי, אין כמו לפרוס פרוסת חמאה נאה, להניח בין שני חצאי בייגל ולקלות מספר דקות בתנור, עד שהחמאה נמסה והבייגל הופך לפריך עוד יותר.
"קאן איי גט טוסטד א בייגל וויז באטר, פליז?" (במבטא מושלם, כן?)
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!