רכיבים
- 1 ק"ג קמח
- 2-3 כוסות מים (לפי הצורך)
- 3 כפות שטוחות שמרים
- 1 כפית סוכר
- 1 כף גדושה מלח
- חלוקי נחל או אבן לאפייה
אופן ההכנה:
רגע לפני: אמנם עם הפרנות של סבתא קשה להתחרות, אך לא בלתי אפשרי: מתכון ללחם פרנה אפוי על חלוקי נחל, כמיטב המסורת המרוקנית. בשבת, הפרנה מוצלחת לצד רוטב דגים מתובל היטב.
• מערבבים בקערה (אפשר מיקסר עם וו לישה) את הקמח, השמרים, הסוכר ומוסיפים בהדרגה כוס וחצי מים.
• לאחר 3 דקות של עיבוד, מוסיפים את המלח ואת יתר המים, עד לקבלת בצק דליל ודביק.
• מכסים את הבצק ומתפיחים במשך שעה.
• מחממים את התנור לחום גבוה של 220 מעלות.
• מניחים בתבנית את חלוקי הנחל ומלהיטים אותן בתנור.
• אחרי שהבצק תפח, נעזרים בקמח (כי הבצק דביק) כדי לחלק את הבצק ל-12 חלקים שווים.
• יוצרים כדור מכל חלק, משטחים לצורה של פיתה ומניחים על משטח מקומח.
• כשהתנור חם והאבנים לוהטות, מניחים את הפרנות על חלוקי הנחל ואופים במשך 15-20 דקות, עד שהלחמים משחימים.
אופן ההגשה: הפרנה היא אלטרנטיבה מנצחת לחלה הרגילה בשולחן השבת, והכי כיף לטבול אותה ברוטב דגים מתובל היטב. כאן תמצאו מתכון לדגים חריפים, סלט משוויה מרוקאי וסלט פלפלים פיקנטי.
יצאה שבת, ונותרתם עם שאריות פרנה? (תרחיש כמעט לא הגיוני) תוכלו לנצל אותן היטב, ולהכין מהן קרוסטיני טעימים (מתכונים נהדרים יש כאן וכאן).
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!