דרך חדשה לעשות לחם: מתכון לפוקצ'ה חמה

מאפה הפוקצ'ה האיטלקי הוא למעשה טוויסט מהיר להכנת לחם. עם עשבי תיבול פיקנטיים ומטבל טוב תקבלו ארוחה מוצלחת במיוחד. מורן פינטו עם מתכון מיוחד לפוקצ'ה חמה (מתכונים, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
פוקצ'ה חמה, דרך חדשה לאכול לחם (צילום: shutterstock)
זמן הכנה75 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 ק״ג קמח לבן מנופה
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 750 מ״ל מים פושרים
  • 40 גר׳ סוכר
  • 30 גר׳ מלח
  • 3 שיני שום
  • שמן זית למריחה
  • מלח גס לפיזור

אופן ההכנה:

• מערבבים בקערה את הקמח והשמרים, מוסיפים את המים, הסוכר והמלח ולשים לבצק אחיד. לאחר מכן, מכסים את הקערה ומניחים בצד להתפחה.

• לאחר שהבצק תפח, מחלקים אותו ל-15 כדורים שווים, מניחים אותם בנפרד על משטח רחב ומכסים את הכדורים במגבת להתפחה שנייה.

• מחממים את התנור על 250 מעלות.

• לאחר שהכדורים תפחו, מרדדים כל כדור למלבן בעובי 1 סנטימטר.

• כותשים את שיני השום, מורחים שמן זית על כל מלבן ומפזרים מעל את השום הכתוש והמלח הגס.

• מכניסים לתנור שחומם מראש לאפיה של 10 דקות, עד שהפוקצ'ות זהובות משני הצדדים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר