זמן הכנה75 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 1 ק״ג קמח לבן מנופה
- 2 כפות שמרים יבשים
- 750 מ״ל מים פושרים
- 40 גר׳ סוכר
- 30 גר׳ מלח
- 3 שיני שום
- שמן זית למריחה
- מלח גס לפיזור
אופן ההכנה:
• מערבבים בקערה את הקמח והשמרים, מוסיפים את המים, הסוכר והמלח ולשים לבצק אחיד. לאחר מכן, מכסים את הקערה ומניחים בצד להתפחה.
• לאחר שהבצק תפח, מחלקים אותו ל-15 כדורים שווים, מניחים אותם בנפרד על משטח רחב ומכסים את הכדורים במגבת להתפחה שנייה.
• מחממים את התנור על 250 מעלות.
• לאחר שהכדורים תפחו, מרדדים כל כדור למלבן בעובי 1 סנטימטר.
• כותשים את שיני השום, מורחים שמן זית על כל מלבן ומפזרים מעל את השום הכתוש והמלח הגס.
• מכניסים לתנור שחומם מראש לאפיה של 10 דקות, עד שהפוקצ'ות זהובות משני הצדדים.