

עמותת חדו"ש הגישה היום (ראשון) תלונה ליועץ המשפטי לממשלה נגד רבנים שקראו לתמוך בישראל פרוש - המועמד לראשות עיריית אלעד, בגין תעמולת בחירות אסורה על פי חוק הרשויות המקומיות. בנוסף, הוגשה תלונה גם נגד מועצת חכמי התורה של ש"ס בגין שימוש בברכות - האסור גם כן על פי החוק.
על פי התלונה, בית דינו של מרן הגאב"ד רבי נסים קרליץ, פרסם הנחיה אליה הצטרפו רבנים נוספים בהן מרן שר התורה הגר"ח קנייבסקי, ולפיה מי שלא ינהג על פי פסק ההלכה בנושא הבחירות לרשויות ובו כלולה גם הקריאה להצביע עבור פרוש באלעד, הרי הוא נחשב כ"מסרב לדיו תורה", כאשר ההשלכות על פי ההלכה למשמעות זו חמורות ומרחיקות לכת.
בחדו"ש אומרים כי האמירה הרי היא כאיום חד משמעתי בנידוי, וכן עלולה לגרום השלכות נוספות וקשות נגד אדם שלא יצביע עבור המועמד עליו הורו הרבנים החתומים על המכתב.
בתלונה נוספת שהגישה חדו"ש, מצויין מכתב חברי מועצת חכמי התורה שתוכנו המלא פורסם לראשונה ב'כיכר השבת', ובו נאמר כי תומכיו של משה ליאון - המועמד לראשות עיריית ירושלים, יזכו ל"ברכת ה' אורך ימים ושנות חיים יוסיפו להם מתוך בריאות ונחת וכל טוב". זאת, כאשר על פי חוק הבחירות חל איסור לעשות שימוש בברכות במהלך קמפיין הבחירות.
את תגובת משפחת פרוש ו'מועצת חכמי התורה' לא ניתן היה להשיג בשלב זה.