הפוליטיקאים החרדים מתקוטטים

גפני על דרעי: פעל בחוצפה להפר הסכם חתום ברכסים

מחלוקת סביב הבחירות הקרבות לרשויות בכלל וברכסים בפרט, מביאה למכתב חריף של ח"כ משה גפני נגד יו"ר ש"ס אריה דרעי. לטענתו של גפני, דרעי ניסה לפעול ולהביא לביטולו של הסכם רוטציה חתום בין ש"ס ו'דגל התורה' בעיר. גורמים בש"ס הגיבו: "התנועה תכבד את הרוטציה בין ש"ס ל'דגל'" (חדשות, חרדים)

|
49
| כיכר השבת |

מתקפה נגד דרעי מצד דגל התורה: לקראת הבחירות לרשויות המקומיות, תוקף ח"כ משה גפני את יו"ר ש"ס אריה דרעי, ואומר כי הוא "פעל בחוצפה בכדי להפר הסכם חתום".

הסיבה למכתב החריף אותו שיגר היום (ה) מזכ"ל "דגל התורה" ח"כ משה גפני, לרבני העיר רכסים, הן טענות כי דרעי פעל על מנת להפר הסכם רוטציה חתום בין ש"ס ו'דגל התורה', לקראת הבחירות המוניציפאליות בעיר.

בלשכתו של ח"כ גפני מציינים, כי בבחירות הקודמות פינה נציג "דגל התורה" הרב יצחק רייך את מקומו כראש העיר לטובת נציג ש"ס דן כהן, כאשר בהסכם עליו חתומים ראשי ש"ס ו"דגל התורה", תור הרוטציה לעבור הפעם אל נציג 'דגל התורה', לאחר קדנציה שלמה של נציג ש"ס.

למרות ההסכם החתום, מציינים בלשכתו של גפני, פנה אריה דרעי יו"ר ש"ס אל רבני העיר רכסים, ללא תיאום עם הנציגות הפוליטית שחתומה על ההסכם בין המפלגות, וביקש להפר את ההסכם החתום, ולהותיר את נציג ש"ס בתפקידו לקדנציה נוספת.

במכתב ששיגר ח"כ גפני לרבני העיר רכסים נכתב: "הביאו אליי את מכתבו אליכם של יו"ר תנועת ש"ס הרב אריה דרעי, ואני כמזכ"ל 'דגל התורה' דוחה אותה מכל וכל. אני אף פגוע מן העובדה כי ברור ומובן מאליו כי האינטרס של כולנו הוא טובת הישוב רכסים, אולם המדובר בהסכם פוליטי בין שתי המפלגות שאני צד לו - ויו"ר ש"ס בחוצפה עוקף את מי שחתום על ההסכם, ופונה לכבודכם במישרין מבלי אף לכתב אותי במכתבו".

"יש לנו דעה שונה לגבי האמור במכתבו, כביכול תפקודו המצוין של נציג ש"ס, ממנו משתמע כי בעת כהונת איש 'דגל התורה' לא היה כן, בעוד שראש המועצה הנוכחי מקדם תכנית הבראה דרקונית שעלולה להביא את הישוב להתדרדרות ניהולית בניגוד לדעת הרבנים. אינני מעונין להיכנס לפרטי התפקוד של נציג ש"ס לעומת תפקוד נציג 'דגל התורה', אך אני דורש לכבד את ההסכם ככתבו וכלשונו, ואנו נמשיך לדאוג לרכסים, מוסדותיה ותושביה לא פחות מכל אחד אחר".

"לאי כיבוד ההסכם עלולות להיות השלכות מרחיקות לכת" הזהיר גפני בסיום המכתב.

גורמים בש"ס אמרו בתגובה: "אריה דרעי שלח השבוע מכתב לרבני רכסים, ובו כותב מפורשות שהתנועה תכבד את הרוטציה בין ש"ס לדגל התורה, אך מציע יחד עם זאת לשקול כהונה נוספת לדן כהן תמורת קדנציה של 10 שנים לאחר מכן לדגל התורה".

מכתבו של ח"כ גפני (צילום: כיכר השבת)

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

49 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

29
גפני הפוליטיקאי המשופשף פשוט רצה לעורר אותו. דרעי לפעמים ישנוני בדברים מסויימים שקורים בשטח. גפני מתוך אהבה והערכה לדרעי ולש"ס נענע אותו. זה קורה בין חברים הכי טובים... לא צריכים להיכנס להיסטריה.
מנהל האתר
28
הבחור הזה נשמע קצת אובססיבי. מה התגובות המטורפות האלה על כל דבר שקשור לש"ס. מה יש לך גפני?
אבי רבי
27
אני כבר מעדיף בית של גוים!!
James
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות