ח"כ מאיר פרוש מתכונן לבחירות המוניפאליות ודורש: תנו ייצוג גם לחסידויות הקטנות.
את הבחירות לכנסת סיכמו במפלגת יהדות התורה בהצלחה גדולה כשהגיעו להישג חסר תקדים של שבעה מנדטים כשמנגד לצד זה היתה גם תחושות אכזבה על העובדה כי על אף זאת נשארו לבסוף בספסלי האופוזיציה רחוקים ממוקדי הכוח וההשפעה.
מתברר, כי מתחת לפני השטח מתחילים במפלגה להיערך לקראת הבחירות שיתקיימו בעוד מספר חודשים ברשויות המקומיות כשלכל פלג וחסידות יש אינטרס להגדיל את הכוח היחסי בתנועה.
בשיחה עם 'כיכר השבת' חושף ח"כ פרוש כי הפעם ישים דגש מיוחד על קידום היוזמה הישנה-חדשה שלו והיא לדאוג שבקדנציה הקרובה יכהנו חברי מועצות מהציבור הכלל חסידי שלדעתו זוכה לקיפוח משום שבתנועה החסידית אגודת ישראל העדיפו עד היום נציגים החסידויות הגדולות.
פרוש מסביר כי "אם ניקח את נציגי אגודת ישראל בכנסת, הרי שנמצא כי הרשימה מורכבת מהנציגים של החסידויות הגדולות, לכן", הוא אומר, "עלינו, על כל ארבעת הנציגים, לדאוג ולייגע את מוחנו כיצד נעניק ייצוג, במקומות שהדבר אפשרי ומתבקש, לעוד קהילות חסידיות שאין להן את הייצוג בכנסת".
דברי פרוש - הכרזת מלחמה על החסידויות הגדולות
"אין סיבה" הוא מסביר "שבאלעד, ביתר, בית שמש ומקומות נוספים לא תקבל חסידות בינונית או קטנה שאין לה נציג בכנסת את המקום בעיריה על חשבון אחת מהחסידויות הגדולות מה גם שבאותו יישוב הם גדולים לא פחות מהם". מצהיר פרוש.
פרוש מנתח את הנתונים וקובע כי מפילוח הקולות של מצביעי תנועת אגודת ישראל בבחירות האחרונות לכנסת עולה כי הציבור הכי גדול ומשפיע הינו הציבור הכלל חסידי. לדברי פרוש, "כשערכנו כינוסים של ראשי הקהילות של הציבור החסידי. ראינו בעליל שבמקום ניטרלי כללי, היתה התגייסות המונית וכולם באו. כשזה היה במקום של קהילה מוגדרת וספציפית, ההתגייסות היתה פחות".
פרוש מדגיש כי כל קהילה מעריכה את הקהילה שלה כחשובה ביותר, "גם אם תהיה הקטנה ביותר, משום ששורשיה ויסודותיה בהררי קודש. על אחת כמה וכמה קהילה מאוד גדולה, אין ספק שאם ננהג בחכמה ונשכיל לתת לכל הקהילות כולן את הייצוג הראוי להן, אגודת ישראל תצליח יותר".
"אין סיבה שחסידויות בינוניות וקטנות לא יקבלו מקום מכובד וראוי ברשימות לעיריות, אני לא רוצה לומר חלילה שנציגי חסידויות גדולות אינם מייצגים כראוי, אבל כל אחד רוצה לתת תחושה שהוא זה שקובע גם אם הוא מחסידות שאין לה הרבה חסידים. כמובן שהדבר בלתי אפשרי בכל מקום ובכל זמן, אבל בכל מקום שבו הדבר כן אפשרי, שיש כמות קהל בדומה או יותר או אולי מעט פחות ממה שקרוי החצרות הגדולות – אנחנו כהנהגה צריכים לשבץ את נציגיהם. זו לא צריכה להיות מגמה של מאיר פרוש לבדו. זו צריכה להיות שאיפה ועשייה של כולנו" אומר פרוש.
ח"כ פרוש מוסיף: "אני יכול להעיד על עצמי. במקומות שאני יכול להשפיע ולהעמיד נציגים, יש כיום נציגים של חצרות סלונים, חב"ד, נדבורנא, סערט ויז'ניץ, צאנז, סדיגורא, ביאלה, ברסלב, קרלין, ערלוי, קרעטשניף, סלאנים, מודז'יץ, ואשתדל להמשיך ולעשות זאת כשאני מצפה שכל חברי הכנסת של אגודת ישראל יהיו שותפים למאמץ הזה".
דבריו של ח"כ פרוש, המתייחס לראשונה בצורה פומבית עלולים להרגיז גורמים בכירים בחסידויות הגדולות ,דוגמת גור, ויז'ניץ, ובעלזא.