תקופת החגים הנה תקופה קשה לירידה במשקל בשל סעודות החג הכוללות שפע מזון ובשל המנהגים השונים ומגוון מזונות העתירים בשומן וסוכר .
ארוחת החג אחת עשויה להגיע עד לערכים של3000 קלוריות ויותר.
בכדי לשמור על משקלנו בתקופה זו ועדיין להינות מארוחות החג נסכם מס' כללים:
1.אל תאמרו בחג / שבת מותר הכל !! אלא הגבילו את עצמכם ואל תתירו רסן.
2. במידה והדבר תלוי בכם בשלו את ארוחות החג בתבונה – מעט שמן, פחות טיגון יותר אפייה– להשתדל להימנע מצ'יפס "מצה ברייד" נסו פשטידות במקום...
3.מצה אחת = 2 פרוסות לחם על כן כדאי להעדיף מצה קלה או פרכיות אורז .
איכלו "אוכל אמיתי," - עדיף , הרבה ירקות ( מבושל וטרי) תפוחי אדמה , אורז, הפחיתו "נישנוש" מצות .
4. המעיטו אכילת מתוקים והעדיפו פירות כקינוח .
5. בליל הסדר הגבילו את כמות הפחמימות המבושלות בשל החובה באכילת מצה ואפיקומן.
6. איכלו כמויות קטנות בשל המגוון הגדול של המאכלים ( קצת מכל דבר) או לבחור מנה אחת מבין כל המנות.
7. המנעו משתייה מתוקה ולהעדיף משקאות דיאט.
8. הגבירו את הפעילות הגופנית בתקופה זו (הליכה , טיולים בחג ועוד).
עינת בדיחי- דיאטנית סוכרת קופ"ח מאוחדת מנהלת שירות הדיאטה שערי צדק ומרכזת התכנית להכשרת מנחי הורים לסוכרת נעורים במרכז י.נ.ר.