זמן הכנה45 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי
לחציל המטוגן:
- 1 חציל, חתוך לפרוסות בעובי 2 ס"מ
- גליל גבינת מוצרלה, חתוך לפרוסות בעובי 3 ס"מ
- 1 כוס קמח
- 2 ביצים
לציפוי:
- 1 כוס פנקו
- 1/2 כוס שומשום
- 2 כפות קצח
- 1 כף מלח גס
למטבל הריקוטה:
- 200 גרם גבינת ריקוטה
- צרור עלי כוסברה
- צרור עלי פטרוזיליה
- 4 עלי בזיליקום קצוצים
- 1/2 כפית תבלין צ׳ילי
- 1 כף גרידת לימון
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 2 כפות שמן זית
לאצבעות החלומי:
- 150 גרם גבינת חלומי, חתוכה לפרוסות
לסלט:
- חסה קצוצה גס
- בצל סגול קצוץ גס
- עגבניות שרי, פרוסות ל-4 חלקים
- מעט שקדים מולבנים
- קורט מלח
- 1 לימון סחוט
- מעט שמן זית
אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל מרכיבי הציפוי יחדיו.
2. מכינים 3 קערות: אחת לביצים, אחת לקמח ואחת לציפוי הפירורים.
3. משדכים 2 פרוסות חציל עם פרוסת מוצרלה באמצע.
4. את "סנדוויץ'" החציל והמוצרלה טובלים בקמח ואח"כ בביצה. מעבירים לקערת הפירורים ומצפים היטב מכל הכיוונים.
5. מטגנים בשמן עמוק עד לקבלת צבע שחום ומניחים את החציל בעמידה, על נייר סופג.
6. גם את אצבעות החלומי טובלים בשלוש הקערות המוכנות, לפי הסדר ומטגנים בשמן עמוק, עד להזהבה.
7. מערבבים את כל מרכיבי המטבל יחדיו.
8. מרכיבים את המנה: מניחים את הסלט במרכז הצלחת, מעליו 2 חצילים, מעליהם מניחים את מטבל הריקוטה ולקישוט, 2 אצבעות מוצרלה.