לג'ינג'ר כבוש:
- 1/4 כוס רוטב סויה
- 1/2 1 כפיות חומץ אורז
- 3/4 כפית סוכר - אפשר להפחית או להוסיף, לפי הטעם
- קמצוץ מלח
- 1/4 כוס ג'ינג'ר קלוף ומגורד דק
לסלמון:
- 4 נתחי פילה של סלמון במשקל 170 גרם כל אחד
- 1/4 כוס דבש
- 1/4 כוס רוטב סויה
- 1 שן שום, כתושה
- 1/2 1 כפות קטשופ
לסלט המלפפונים:
- 1 מלפפון גדול או 2 מלפפונים בינוניים, חצויים לאורך ופרוסים
- 1 כוס חומץ אורז
- 1/4 כוס סוכר
- 1 כף מלח גס
- 1/2 כפית שבבי צ'ילי גרוס
- 1/2 1 כפיות ג'ינג'ר מגורר
אופן ההכנה:
זמן ההכנה הוא 40 דקות, אך יש לקחת בחשבון את זמן הכבישה של הג'ינג'ר (שעה) והמלפפונים והשריית הסלמון (שעתיים)
הכנת הג'ינג'ר הכבוש - יום קודם ההגשה:
1. בכלי עם מכסה שנאטם היטב, מערבבים את כל הרכיבים מלבד הג'ינג'ר ורק אז מוסיפים את הג'ינג'ר ומוודאים שהוא מכוסה בנוזלים. סוגרים את הכלי ומעבירים למקרר למשך 24 שעות לפחות.
הכנת הסלמון:
2. מערבבים בכלי גדול את כל הרכיבים, מלבד נתחי הסלמון, עם 1/4 כוס מים עד לקבלת מרינדה אחידה. מוסיפים את נתחי הסלמון, מצפים אותם היטב, מכסים ומעבירים למקרר למשך שעתיים ואחרי שעה של השרייה, הופכים את הדגים.
בינתיים, מכינים את סלט המלפפונים:
3. בסיר בינוני, מרתיחים את החומץ ואז מוסיפים את הסוכר, המלח, הצ'ילי הגרוס והג'ינג'ר. מרתיחים הכל יחד ואז מכבים את האש ומצננים לטמפרטורת החדר.
4. מניחים את המלפפונים החתוכים בקערה שאינה עשויה פלסטיק, יוצקים עליהם את התחמיץ עד לכיסוי, מעבירים למקרר ומשרים במשך שעה לפני ההגשה.
צליית הסלמון:
5. מחממים היטב פלנצ'ה או מחבת פסים מוברשת בשמן וצולים את הסלמון במשך 2-3 דקות מכל צד.
מחלקים את הסלמון לצלחות אישיות, מוסיפים סלט מלפפונים בצד וג'ינג'ר כבוש מעל ומגישים מיד.