רכיבים
- 4 נתחי פילה סלמון, ללא עור, בטמפרטורת החדר
- מלח ופלפל שחור טחון טרי
- 1 כרישה אחת, קצוצה היטב
- 2-3 עגבניות בשלות אדומות
- 3 כפות שמן זית
- 2 כפות מיץ לימון
- 2 כפות כוסברה או בזיליקום קצוצים
אופן ההכנה:
1. מתבלים את נתחי הסלמון במלח ופלפל שחור. במחבת טפלון גדולה, מחממים 2 כפות שמן על אש בינונית-גבוהה ומניחים את הסלמון כשהצד של העור נמצא למעלה. מטגנים במשך 2-4 דקות (תלוי במידת העשייה) ואז הופכים ומטגנים 2 דקות נוספות. מוציאים את הדגים למגש אפייה מחומם.
2. במקביל, מניחים את העגבניות בקערה מלאה מים רותחים במשך 9-12 שניות, מוציאים, מקלפים אותן, מוציאים את החלק הפנימי (עם הזרעים) וחותכים את בשר העגבניות לקוביות קטנות.
3. מוסיפים למחבת כף שמן ואת העגבניות, הכרישה, מיץ הלימון, מלח ופלפל שחור, מקפיצים במשך דקה ואז שופכים את התערובת על נתחי הסלמון. מפזרים מעל את הכוסברה או הבזיליקום ומגישים מיד.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!