רכיבים
- 2 עגבניות בינוניות, ללא זרעים, קצוצות דק
- 1 בצל סגול קטן, קצוץ דק
- 1 שן שום, כתושה
- 1/2 כוס כוסברה קצוצה
- 1 פלפל חלפיניו, פרוס לאורך וחתוך לחצאי עיגולים (אופציונלי)
- 3/4 כוס מיונז (לנוהגים בהיתר: אפשר להחליף מחצית מכמות המיונז בשמנת חמוצה)
- 2 ליים, אחד חצוי לשניים והשני חתוך לפלחים (עם הקליפה)
- מלח גס ופלפל שחור טחון טרי
- 1 כף אריסה / ממרח פלפלים חריפים
- 1/2 כוס קמח, מנופה
- 1/2 1 כפיות אבקת צ'ילי / פפריקה חריפה
- 1/2 כוס חלב קוקוס
- 1/4 כוס שמן בוטנים
- 15 גרם מרגרינה / תחליף חמאה צמחי
- 450 גרם דג דניס / לברק / סול / הליבוט / לוקוס
- 12 טורטיות תירס בקוטר 15 ס"מ
- 2 כוסות כרוב סגול או לבן קצוץ
אופן ההכנה:
1. בקערה בינונית, מערבבים את העגבניות, הבצל, השום, הכוסברה והחלפיניו ומניחים בצד.
2. בקערה קטנה, מניחים את המיונז, סוחטים מעל חצי ליים או את שני החצאים (לפי הטעם), מתבלים במלח ופלפל שחור, מוסיפים את האריסה ומערבבים היטב.
3. בקערה בינונית, מערבבים את הקמח עם אבקת הצ'ילי או הפפריקה, 1.5 כפיות מלח ו-1.5 כפיות פלפל שחור.
4. חותכים את הדגים כנגד כיוון הסיבים לרצועות באורך 7 ס"מ וברוחב 1 ס"מ. יוצקים את חלב הקוקוס לקערה נפרדת ומוסיפים את הדגים, להשריה.
5. יוצקים את שמן הבוטנים למחבת בקוטר 30 ס"מ ומחממים אותו על אש בינונית-גבוהה עד שהוא חם מאוד ומתחיל לעלות ממנו עשן.
6. מצפים כל רצועת דג בתערובת הקמח, מנערים קלות, מוסיפים את המרגרינה (רצוי לבחור בתחליף חמאה צמחי בריא יותר) ואת רצועות הדגים למחבת, אך דואגים הן לא יהיו צפופות. מטגנים את הדגים במשך 3-4 דקות עד להזהבה טובה ואז הופכים בזהירות ומטגנים דקה נוספת. מוציאים לנייר סופג ומתבלים במלח.
7. במקביל, משמנים קלות מחבת גדולה ומחממים אותה על אש בינונית. מוסיפים את הטורטיות, אחת או שתיים בכל פעם, עד שהן רכות וחמות. מוציאים אותן מהמחבת ועוטפים במגבת מטבח נקייה כדי לשמור עליהן חמות.
איך מגישים? מניחים במרכז כל טורטיה 3 רצועות דג, מעל סלסת עגבניות וכרוב קצוץ ומזלפים מעל מרוטב הליים והמיונז. מקפלים לחצי ומגישים לצד רוטב חריף לטבילה.