זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 1 פילה סלמון שלם במשקל 1.5 ק"ג, עם העור
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס מלח
- 9-10 גרגרי פלפל אנגלי
אופן ההכנה:
1. בקערה, מערבבים היטב את הסוכר והמלח.
2. מכינים תבנית גדולה או מגש גדול, פותחים עליו ניילון נצמד כך שניתן להניח עליו את כל הדג. מניחים את הדג בשלמותו על הניילון הנצמד - אך עדיין לא חותכים את הניילון.
3. שופכים את המלח והסוכר בשכבה אחידה על כל הדג, מפזרים מעל את גרגרי הפלפל האנגלי ועוטפים הכל היטב בניילון נצמד מכל הצדדים.
4. מעבירים את המגש עם הדג העטוף שעליו למקרר למשך 24-48 שעות.
5. לאחר הכבישה, מוציאים את הדג מהניילון ושוטפים אותו היטב במי ברז זורמים. לאחר מכן, מייבשים את הדג בעזרת טפיחות עם נייר סופג.
6. בעזרת סכין חדה, פורסים את הדג לפרוסות דקות מאוד ושומרים בכלי אטום במקרר עד להגשה.