רכיבים
- 700 גרם פילה קוד
- 3 תפוזים
- 1 לימון
- 1/2 כוס שמן זית, מחולק לשתי כוסות
- בזיליקום טרי
- 2 כפות חמאה לא מלוחה
- 1 כפית סוכר חום בהיר
- מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
1. מניחים את הדג בתבנית שטוחה.
2. מגרדים קליפה של תפוז אחד ולימון ומפזרים מעל הדגים.
3. סוחטים את מיץ התפוזים והלימון ומוסיפים ל-1/4 כוס שמן הזית.
4. מערבבים יחד ושופכים על הדג. מכסים ומניחים בצד לפחות ל-30 דקות.
5. מחממים תנור ל-120 מעלות. במחבת גדולה הבטוחה לשימוש בתנור, מחממים על הגז את שארית רבע כוס שמן הזית עד שהוא חם.
6. מנערים בזהירות את עודפי המרינדה מהדג, שומרים אותם ומעבירים את הדגים למחבת.
7. מטגנים על אש בינונית כ-4 דקות ואז הופכים וחוזרים על הטיגון בצד השני.
8. מתבלים את הדגים במעט מלח ופלפל שחור.
9. מכניסים את הדגים לתנור כדי שיתחממו, בזמן הכנת הרוטב.
10. במחבת קטנה יותר ממסים את החמאה ומוסיפים את הסוכר ואת שאריות המרינדה שנותרו.
11. מוסיפים למחבת את המיץ של שני התפוזים הנותרים.
12. מביאים לרתיחה, תוך הקפצה באופן קבוע, עד שהרוטב מסמיך מעט ומצטמצם.
13. מוסיפים לרוטב כ-1/4 כוס עלי בזיליקום מגוררים דק.
14. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
15. מוציאים את הדגים מהתנור ושופכים מעליהם את הרוטב.