רכיבים
- 2 פילטים דקים של כל דג, במשקל 150 גרם, עם או בלי עור
- מלח ופלפל שחור
- 1/4 כוס קמח, מנופה
- 1 כפית פפריקה (לא חובה)
- 2-3 כפות שמן קנולה / צמחי
אופן ההכנה:
איך לטגן כל פילה דג בצורה מושלמת? 3 כללים שחשוב לשמור:
1. השתמשו במחבת עם תחתית כבדה. מחבת בעלת תחתית דקה תגרום לכך שהדגים יהיו קרובים מדי לאש הכיריים והתוצאה - השחמה מהירה מדי ובישול לא אחיד של הדגים.
2. מחממים את המחבת לפני שמוסיפים את השמן. זו דרך מעולה לוודא שהשמן יגיע לטמפרטורה הנכונה ולא יהיה חם מדי (טעות נפוצה).
3. אם הדג נדבק למחבת, אל תזיזו אותו. הוא ישתחרר באופן טבעי כשהטיגון יושלם.
4. סופגים כל רטיבות מהדגים בעזרת טפיחות עדינות עם נייר סופג - הכלל הזה חשוב במיוחד עם דגים קפואים שהופשרו.
5. מנערים היטב לאחר ציפוי הדגים בקמח, כיוון שיותר מדי קמח גורם להתנתקות הציפוי הפריך.
וכעת, נעבור להכנת הדגים:
1. לאחר ספיגת הנוזלים מהדגים, מתבלים אותם היטב במלח ופלפל שחור משני הצדדים.
2. בצלחת רדודה, מערבבים את הקמח והפפריקה ומצפים את הדגים משני הצדדים - לוחצים בחוזקה כדי שהקמח יידבק ואז מנערים היטב להסרת עודפים.
3. מחממים מחבת עם תחתית כבדה על אש בינונית-גבוהה עד שעולים ממנה אדים קלים. מוסיפים את השמן ומזיזים את המחבת כך שהוא יכסה את כל התחתית - הוא יתחמם מיד.
4. מוסיפים את הדגים - הם אמורים לתסוס מיד. מנערים קלות את המחבת כדי להזיז את הדגים. מטגנים במשך 2 דקות עד שהדג זהוב ופריך מצד אחד, לוחצים עליו בעדינות ואז הופכים. מטגנים שוב במשך 2 דקות ומוציאים לצלחת. מגישים מיד, חם, עם כל תוספת אהובה.
יש לכם שאלות? כתבו לנו בתגובות