זמן הכנה70 דק'
רמת קושיקל
חלבי
רכיבים
- 1 ק"ג דג לבן (לברק או לוקוס), חתוך לקוביות בגודל 2 ס"מ על 2 ס"מ
למרינדה:
- 2 כפות תבלין טיקה טנדורי
- 2 גביעים (300 גרם) של יוגורט עיזים
- 2 כפות גראם מסאלה (תערובת תיבול הודית)
- 1 כפית שטוחה של שבבי צ'ילי אדום יבש
- 1 כפית גדושה של כורכום
- מלח
- קליפה מגוררת מלימון אחד
לשיפודים:
- 1 בצל סגול, חתוך לקוביות גסות
- 1 לימון או ליים, פרוס גס
אופן ההכנה:
1. מערבבים היטב את כל מרכיבי המרינדה ומשרים בה את קוביות הדג למשך שעה לפחות.
2. מחממים את התנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
3. משפדים את קוביות הדג על שיפודי מתכת או במבוק ונועצים ביניהן פרוסות בצל אדום וליים לסירוגין. מסדרים את השיפודים המוכנים בתבנית וצולים במשך כ-4 דקות. מעבירים את התנור למצב גריל וצולים במשך 3 דקות נוספות, עד להשחמה עדינה. מגישים מיד.
הערה: המתכון מיועד למתירים אכילת דגים עם חלב.