זמן הכנה30 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי / פרווה
רכיבים
- 30 גרם חמאה (לנוהגים בהיתר) או מרגרינה בטעם חמאה
- 1 בצל, קצוץ
- 1 שן שום, כתושה
- צרור עלי תרד טריים
- מלח
- קמצוץ אגוז מוסקט
- 1 חבילת בצק עלים, מופשר במקרר
- 300 גרם פילה סלמון
- פלפל לבן
- 1 חלמון ביצה טרוף להברשה
אופן ההכנה:
1. ממיסים את החמאה / המרגרינה במחבת, ומאדים את הבצל, השום והתרד. מתבלים במלח ואגוז מוסקט, מערבבים ומסירים מהאש.
2. פורשים את בצק העלים על תבנית אפייה גדולה.
3. מניחים במרכז את הסלמון ומתבלים במלח ופלפל לבן.
4. מניחים את תערובת הבצל והתרד על הסלמון, ועוטפים הכל בבצק העלים.
5. בעזרת סכין, משרטטים חתכי שתי וערב אלכסוניים מעל - כמעט עד הסוף. נזהרים לא לחתוך את הבצק לגמרי. מברישים בחלמון הטרוף.
6. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 40 דקות.