זמן הכנה8 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 2 נתחי סלמון במשקל 170 גרם כל אחד
- 1 כף סירופ מייפל טהור
- 1 כף רוטב סויה
- 1 כפית חרדל דיז'ון
- 1 כפית אבקת צ'ילי
- 1/4 כפית פפריקה חריפה
- 1 שן שום, כתוש
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות, ומרפדים תבנית קטנה בנייר אפייה. מניחים את שני נתחי הסלמון במרחק 5 ס"מ אחד מהשני.
2. בקערה קטנה, מערבבים יחד היטב סירופ המייפל, רוטב הסויה, החרדל, אבקת הצ'ילי, הפפריקה והשום הכתוש, יוצקים בנדיבות על הסלמון ומברישים מעל. שומרים בצד 2 כפות מהזיגוג.
3. אופים במשך 15-20 דקות או עד שהסלמון נעשה רך וניתן לפורר אותו בקלות עם מזלג. מניחים כל נתח בצלחת נפרדת, יוצקים מעל את הזיגוג שנשמר בצד ומגישים מיד.