זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 700 גרם פילה סלמון, מחולק ל-4
- 2 ראשי ברוקולי, שטופים ומחולקים לפרחים (כ-4 כוסות)
- 3 כפות שמן אבוקדו / שמן קוקוס מומס
- 1-2 שיני שום, כתושות
- 1/4 1 כפיות מלח ים
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1 לימון, שטוף היטב בקליפתו ופרוס דק (אופציונלי)
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-230 מעלות ומרפדים בנייר אפייה תבנית גדולה.
2. מסדרים את נתחי הסלמון בתבנית, עם רווחים יחסית גדולים בין כל נתח. מזלפים 1 כף שמן על כל נתחי הדג ומעל מורחים באופן שווה את שיני השום הכתושות. מתבלים את כל הנתחים ב-1/2 כפית מלח ו-1/4 כפית פלפל שחור, ולסיום מניחים את פרוסות הלימון על הדגים.
3. בקערה, מערבבים את פרחי הברוקולי עם 2 כפות שמן, 3/4 כפית מלח ו-1/4 כפית פלפל שחור טחון, ומסדרים את הברוקולי בין נתחי הדג שבתבנית.
4. אופים במשך 13-15 דקות או עד שהדגים מוכנים ופרחי הברוקולי מעט זהובים בקצוות. מגישים מיד, חם.