זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- נתח טונה במשקל 170 גרם
- מלח גס ופלפל שחור טחון טרי
- שומשום לבן / שחור / מיקס של שניהם
- שמן זית
אופן הכנת טונה צרובה:
1. מתבלים את נתח הטונה משני צדדיו במלח ופלפל שחור ומצפים בשומשום.
2. מחממים שמן זית במחבת ברזל יצוק על אש בינונית, וכשהשמן חם, ממקמים בעדינות את הטונה במחבת, וצורבים במשך דקה-דקה וחצי משני הצדדים. הופכים בעזרת מלקחיים.
3. בעזרת המלקחיים, אוחזים את הנתח וצורבים את הצדדים הנותרים במשך 15 שניות, עד שהם מלבינים.
4. פורסים ומגישים חם לצד רוטב צ'ילי חריף, סלט ירוק ולימון.