רכיבים
- 900 גרם פילה בקלה, מושרה במים 24 שעות - מחליפים את המים פעמיים במהלך ההשרייה
- 4 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים ופרוסים
- 2 ביצים
- 2 שיני שום, כתושות
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור טחון טרי
- 1 כוס קמח
- 1 כוס שמן זית, או יותר - לפי הצורך, לטיגון
אופן הכנת קציצות דגים ספרדיות:
1. שוטפים את נתחי הבקלה ומעבירים לסיר יחד עם תפוחי האדמה. מכסים במים, מוסיפים מלח ומביאים לרתיחה. וכשהנוזל מבעבע, מנמיכים לאש בינונית-גבוהה, ומבשלים במשך כ-10 דקות. מסירים את הדג מהסיר, וממשיכים לבשל את תפוחי האדמה עד שניתן לנעוץ בהם מזלג בקלות. בקערה גדולה, מועכים למחית את הפירה והדג יחד.
2. מפרידים את הביצים ומוסיפים למחית את החלמונים, השום, הפטרוזיליה, המלח והפלפל השחור ומערבבים בכף.
3. במיקסר, מקציפים את החלבונים לקצפת רכה, ובזהירות מקפלים את הקצפת למחית תפוחי האדמה.
4. מניחים את הקמח בצלחת שטוחה, ולכל קציצה לוקחים כף מהתערובת, מניחים בקמח, מגלגלים ליצירת קציצה ומסדרים את הקציצות המוכנות במגש.
5. מחממים את השמן במחבת על אש בינונית-גבוהה, וכשהשמן חם, מורידים אליו בזהירות את הקציצות ומטגנים במשך 1-2 דקות מכל צד או עד לקבלת גוון זהוב. מוציאים לנייר סופג ומגישים חם או בטמפרטורת החדר עם מנות טאפס מהסוג הזה.