זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 4 נתחי פילה סלמון (170 גרם כל אחד)
- 450 גרם בייבי תפוחי אדמה
- 2 לבבות חסה (תולשים את העלים הפנימיים של החסה)
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 כפית מיץ לימון
- 1/4 כפית פפריקה
- מלח ופלפל שחור
אופן הכנת סלמון ובייבי תפוחי אדמה בתנור:
1. מערבבים את תפוחי האדמה בקליפתם יחד עם 2 כפות שמן זית, ומסדרים בשכבה אחת בתבנית אפייה משומנת.
2. מחממים את התנור ל-200 מעלות, וצולים את תופחי האדמה עד שהם מזהיבים קלות ומזלג ננעץ בקלות.
3. במקביל, חוצים לאורך את עלי החסה, מברישים ב-2 כפיות שמן זית ומיץ הלימון ומתבלים במלח ופלפל שחור.
4. מברישים את הסלמון בשמן זית (או בכף חמאה מומסת - לנוהגים בהיתר), מתבלים בפפריקה, מלח ופלפל שחור.
5. מסדרים את החסה והסלמון בתבנית, בין תפוחי האדמה, צולים במשך 5-7 דקות נוספות, עד שהחסה מתרככת והדגים אפויים היטב. מוציאים ומגישים מיד.