רכיבים
- 300 גרם תפוחי אדמה
- 1 קופסת שימורי טונה בשמן (185 גרם)
- 1/2 כוס גרגירי תירס
- 2 בצלים ירוקים
- 1 ביצה
- גרידה מקליפת לימון אחד
- 1/2 כוס פירורי לחם
- מלח ופלפל שחור טחון טרי
- 2 כפות שמן זית
- 1/2 כוס פירורי לחם - לציפוי
אופן הכנת קציצות טונה:
1. מבשלים את תפוחי האדמה בסיר מלא מים, עד לריכוך. מסירים את הקליפה, ומועכים למחית בקערה.
2. מוסיפים את הטונה למחית תפוחי האדמה ומערבבים במזלג.
3. קוצצים את הבצל הירוק, ומוסיפים לקערה, יחד עם התירס, הביצה ופירורי הלחם.
4. לבסוף, מוסיפים את גרידת הלימון ומתבלים במלח ופלפל שחור, לפי הטעם. מערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה.
5. מחלקים את התערובת ל-12 כדורים, מועכים מעט משני הצדדים, כך שתתקבל קציצה אליפטית ומצפים בפירורי לחם.
6. מחממים את שמן הזית במחבת על אש בינונית-גבוהה, ומטגנים כל קציצה במשך 3 דקות, עד הזהבה. מוציאים לנייר סופג, ומוסיפים עוד שמן, אם צריך, עד שכל הקציצות מוכנות.
7. מגישים חם או קר עם סלט ירקות ומטבלים אהובים.