זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 6 פילטים של דג אמנון
- 15-20 פלפלונים קטנים בכל מיני צבעים
- 1 ראש שום שלם מפורק לשיניים בקליפתן
- 1/4 כוס יין לבן
- 1/3 כוס שמן זית
- 1 כף מלח גס
אופן הכנת פילה דג ופלפלונים בתנור:
רגע לפני: מתכון לפילה אמנון אפוי עם פלפלונים בכל מיני צבעים - מנה פיקנטית וקלה להכנה שכיף לפנק בה את המשפחה בימים חמים.
• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.
• מסדרים את נתחי הדג בתבנית חסינת אש, ומפזרים מעל את שיני השום בקליפתן, ואת הפלפלונים בשלמותם.
• יוצקים מעל את שמן הזית והיין, ומתבלים במלח.
• מכניסים לאפייה למשך 20 דקות. יש להיזהר ולא לאפות את הדג יותר מחצי שעה. אפייה ממושכת תייבש את הדג מבפנים ותכחיד את טעמו.
• מגישים חם.