רכיבים
- 500 גר' דג סלמון טרי
- 1/2 צרור כוסברה
- 6 שיני שום
- 2 ס"מ ג'ינג'ר טרי
- 2 כפות רוטב סויה
- 2 כפות רוטב צ'ילי
- 1/2 כף שמן קנולה
- 1 כף שומשום לפיזור
- 1 כף בוטנים טריים עם קליפה
- שיפודים קצרים
אופן ההכנה:
• חותכים את פילה הסלמון לקוביות בגודל אחיד.
• קולים את הבוטנים: מחממים מחבת כבדה על אש נמוכה, מפזרים עליה את הבוטנים, מוסיפים כפית שמן, זורים מעל 2 כפיות מלח ומערבבים. כאשר הבוטנים זהובים ושזופים, תדעו שהם מוכנים.
• בסיום הקלייה, קוצצים דק את הבוטנים.
• קוצצים דק את צרור הכוסברה ושיני השום, מגרדים את שורש הג'ינג'ר ומכניסים לקערה. מוסיפים את הסויה, הצ'ילי, הכוסברה, השומשום והבוטנים הקלויים שקצצתם ומערבבים הכל יחד.
• מוסיפים לקערה את קוביות הסלמון, מערבבים שוב ומכסים את הקערה. משרים את הדג למשך שעה במקרר כדי שטעם התבלינים ייספג בו היטב.
• לאחר הקירור, מוציאים את הדג מהמקרר ועל כל שיפוד, משפדים 3 קוביות סלמון.
• משמנים מחבת פסים כבדה בחצי כף שמן ומחממים על אש בינונית.
• מניחים את שיפודי הסלמון על המחבת, ומטגנים אותם בעדינות מכל צד.
אופן ההגשה: לצד אטריות נודלס.