מתכון לשיפודי סלמון ברוטב אסיאתי עדין

אוהבים סלמון? לפניכם מנת פתיחה מעולה לארוחה שתפתח לכם את התיאבון: מתכון לשיפודי סלמון קטנים ברוטב אסיאתי עדין ופיקנטי שישאיר לכם טעם של עוד (מתכונים, אוכל)

|
6
| כיכר השבת |
שיפודי סלמון ברוטב אסיאתי מתוק (צילום אילוסטרציה: shutterstock)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 500 גר' דג סלמון טרי
  • 1/2 צרור כוסברה
  • 6 שיני שום
  • 2 ס"מ ג'ינג'ר טרי
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות רוטב צ'ילי
  • 1/2 כף שמן קנולה
  • 1 כף שומשום לפיזור
  • 1 כף בוטנים טריים עם קליפה
  • שיפודים קצרים

אופן ההכנה:

• חותכים את פילה הסלמון לקוביות בגודל אחיד.

• קולים את הבוטנים: מחממים מחבת כבדה על אש נמוכה, מפזרים עליה את הבוטנים, מוסיפים כפית שמן, זורים מעל 2 כפיות מלח ומערבבים. כאשר הבוטנים זהובים ושזופים, תדעו שהם מוכנים.

• בסיום הקלייה, קוצצים דק את הבוטנים.

• קוצצים דק את צרור הכוסברה ושיני השום, מגרדים את שורש הג'ינג'ר ומכניסים לקערה. מוסיפים את הסויה, הצ'ילי, הכוסברה, השומשום והבוטנים הקלויים שקצצתם ומערבבים הכל יחד.

• מוסיפים לקערה את קוביות הסלמון, מערבבים שוב ומכסים את הקערה. משרים את הדג למשך שעה במקרר כדי שטעם התבלינים ייספג בו היטב.

• לאחר הקירור, מוציאים את הדג מהמקרר ועל כל שיפוד, משפדים 3 קוביות סלמון.

• משמנים מחבת פסים כבדה בחצי כף שמן ומחממים על אש בינונית.

• מניחים את שיפודי הסלמון על המחבת, ומטגנים אותם בעדינות מכל צד.

אופן ההגשה: לצד אטריות נודלס.

הכתבה הייתה מעניינת?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

6 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

2
למה לקחת חומר גלם פשוט מדהים כמו סלמון,ובמקום לתת לו לנוח בשקט בתנור עם המון ירקות ,תבלינים,ואולי אפילו טיפ טיפונת יין מי שרוצה,שמים אותו עם פיצוחים ושאר מאכלים ורטבים תעשיתיים .....למה ?!נעזוב את הערכים התזונתיים ששואפים פה לאפס....ואני לא אומרת....יכול להיות שזה יוצא מדהים !אבל אין על אוכל אמיתי מ
1
יש מנהג להמעיט האיכות האוכל.
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות