רכיבים
- 1 ק"ג בשר שריר הזרוע מספר 8 או נתח אסאדו ללא עצם מרשת קצביות 'וול דאן'
- 1 כפית מלח גס
- 1 כפית פלפל שחור
- 2 כפות שמן זית
- 3 כפות רוטב טריאקי
- 1 פלפל צ'ילי שלם
ללחמניות באן:
- 500 גרם קמח מנופה
- 3/4 1 כוסות מים פושרים
- 1 כף שמרים יבשים
- 1/4 כוס שמן
- 1/4 כוס סוכר
- 1 כפית שטוחה מלח
- 1 ביצה
- 1 שקית אבקת אפיה
לרוטב:
- 2 כפות מיונז
- 1 כף רוטב צ'ילי מתוק
- קורט פלפל שחור
- 1 כפית מיץ לימון
- 1 שן שום, כתושה
אופן ההכנה:
רשת קצביות 'וול דאן' מתמחה בבשרים, עופות ודגים משובחים וטריים, בכשרות מהודרת ואיכות ללא פשרות. לתוצאה מושלמת, השתמשתי בתבלינים מסדרת תבליני הבוטיק של וול דאן שמותאמים במיוחד לכל נתח של דג או בשר.
באתר הבית של 'וול דאן' תוכלו להזמין אונליין בקלות ובכיף את כל המוצרים בשירות משלוחים עד הבית: לחצו כאן לאתר ולהזמנות
'וול דאן' עומדת לשירותכם בפריסה ארצית לשירותכם עם שירות משלוחים עד הבית:
ירושלים:
חי טייב 15 (הר-נוף) | 02-651-1841
המרפא 1 (הר חוצבים) | 02-536-3335
אהליאב 21 (רוממה) | 02-531-3335
רעננה:
האחוזה 94 | 09-886-5833
בית שמש:
ישעיהו הנביא 4 | 02-531-3350
צפת:
דרך השוקולד (מתחם העסקים של הצפון, בתי הפסנתר) | 04-655-1155
וואטסאפ:
ירושלים: 052-711-7344 | בני ברק: 054-9950979
קדימה, למתכון:
צפו באופן ההכנה:
ציוד נדרש: כלי אידוי שנקרא "סטימר במבוק" או לחילופין סיר אידוי להכנת קוסקוס
מתחילים בהכנת הבשר:
1. מניחים את הבשר בתבנית פיירקס יחד עם הפלפל. מזלפים מעל שמן זית ומתבלים במלח ופלפל שחור. עוטפים את הבשר ב-2 שכבות של נייר אפייה, מכסים את התבנית בנייר כסף ואוטמים היטב כדי שהבשר לא יתייבש.
2. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 4 שעות.
3. לאחר האפייה, מפרקים את הבשר בעזרת מלקחיים או מזלג, יוצקים מעל את רוטב הטריאקי ומערבבים היטב.
הכנת הלחמניות:
4. בקערה גדולה, מניחים את כל רכיבי הלחמניות מלבד המלח ומעבדים במיקסר במהירות בינונית במשך דקה. מוסיפים את המלח ומעבדים במהירות הגבוהה ביותר במשך 5 דקות.
5. משמנים קערה נקייה, מעבירים אליה את הבצק, מכסים את הקערה ומתפיחים במשך שעה.
6. מחלקים את הבצק לעיגולים קטנים ושווים בקוטר של 3-4 ס"מ כל אחד. מסדרים אותם בנייר אפייה משומן וחותכים את הנייר לריבועים.
7. מכסים בניילון את כדורי הבצק ומתפיחים במשך 30 דקות נוספות.
8. מרתיחים סיר עם מים שתואם לגודל של כלי אידוי מניחים על הסיר עם המים הרותחים את כלי האידוי ומסדרים בתוכו את ריבועי הבצק - עם נייר האפייה תחתיהם. מכסים את הכלי ומאדים במשך 12 דקות על אש בינונית ולא גבוהה, אחרת ייווצרו כתמים על הלחמניות.
9. מערבבים היטב את כל רכיבי הרוטב. חוצים לשניים כל לחמניה, מורחים צד אחד ברוטב, מניחים בנדיבות מהבשר המפורק, מפזרים מעל פרוסות צ'ילי ועליהן עלי בייבי או חסה ומגישים מיד, חם.
> לכל המתכונים של אוראל בראל - לחצו כאן
מאחלים לכם ארוחות משפחתיות בטעם בלתי נשכח, ומבטיחים להמשיך ולפתח עוד ועוד מוצרים מעולים שיטעימו לכם את השבתות, החגים והאירועים בטעמים חדשים ומפתיעים.
חפשו וול דאן על המדפים ותהינו מבשר כשר, איכותי, זול וטעי