לבשר:
- 2 כפות שמן
- 1 בצל, קצוץ
- 1 גזר, חתוך לגפרורים
- 1 כוס סלרי קצוץ
- 2 שיני שום, כתושות
- 30 גרם צנוברים (לא חובה)
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1 כפית פפריקה
- 500 גרם בשר טחון
- 2 כפות רסק עגבניות
- 1 כפית סוכר חום
- 1 כף קמח
לפירה:
- 5 תפוחי אדמה, מקולפים וחצויים
- 1 כפית מלח
- 1 חלמון
- 2 כפות קמח
לבצל הקריספי:
- 1 בצל גדול, חתוך לחצאי טבעות דקות
- 1/2 כוס קמח
- 1 כפית שטוחה מלח
- שמן עמוק לטיגון
אופן ההכנה:
צפו באופן ההכנה:
מתחילים בהכנת הפירה:
1. מניחים את תפוחי האדמה בסיר מלא במים ומבשלים אותם עד לריכוך.
בינתיים, מכינים את הבשר:
2. במחבת גדולה, מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הגזר והסלרי, מטגנים יחד במשך 2-3 דקות, מוסיפים את השום, הצנוברים, מלח, פלפל שחור ופפריקה ומטגנים תוך כדי שמערבבים במרץ.
3. כשהגזר והסלרי רכים, מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים תוך כדי שמפוררים היטב את הבשר.
4. כשהבשר כבר אינו ורוד, מוסיפים את רסק העגבניות, הסוכר החום והקמח ומערבבים היטב.
5. מעבירים את תכולת המחבת לתבנית פאי, משטחים את החלק העליון ומהדקים היטב בעזרת תחתית של כוס זכוכית.
חוזרים לפירה:
6. כשתפוחי האדמה רכים, מסננים אותם אך שומרים בצד 1/2 כוס ממי הבישול. מועכים את תפוחי האדמה לפירה, מוסיפים את 1/2 כוס מי הבישול, המלח והקמח ומערבבים היטב. תוך כדי ערבוב, מוסיפים גם את החלמון ומערבבים במרץ כדי שיתאחד היטב בתערובת ולא יתקשה ויתבשל ויהפוך לחביתה.
7. מעבירים את הפירה לשקית זילוף ומזלפים אותו על הבשר בתנועות מעגליות כך שיכסה את כל שכבת הבשר, מיישרים את החלק העליון עם מרית או כף ואז "חורשים" את הפירה במעגלים עם מזלג - אל תוותרו אל השלב הזה, הוא מעניק לפאי את הקריספיות של הפירה מלמעלה.
8. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות על מצב גריל במשך 20 דקות.
הכנת הבצל הקריספי:
9. בקערה גדולה, מערבבים היטב את חצאי טבעות הבצל עם הקמח והמלח. ממתינים 15 דקות ומטגנים אותם עד להזהבה בשמן לטיגון עמוק עד להזהבה יפה.
מניחים את הבצל הקריספי על הפאי כשהוא יוצא מהתנור ומגישים מיד.
אהבתם את המתכון? כתבו לנו בתגובות!