זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
בשרי
רכיבים
- 4 פרוסות שניצל עגל
- קמח
- 3 ביצים, טרופות עם 2-3 כפות מים
- 1 כף חרדל גרגירים
- פירורי לחם פנקו
- שמן לטיגון חצי עמוק
לסלט:
- 5 מלפפונים, קלופים ופרוסים לעיגולים
- 1 בצל סגול, פרוס דק
- 1/2 כוס עלי שמיר קצוצים
- 2 כפות סוכר (או פחות, לפי הטעם)
- 1/2 כוס חומץ
- מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1. מניחים את פרוסות השניצל בין שני ניירות אפייה ומשטחים אותן בעדינות בעזרת פטיש שניצלים או מערוך, עד שהן מכפילות את שטחן.
2. בקערה אחת מניחים את הקמח, בקערה שנייה טורפים את הביצים עם החרדל ובקערה שלישית מניחים את פירורי הלחם. מצפים כל פרוסה בקמח, מנערים קלות, טובלים בתערובת הביצים ולבסוף מצפים בפירורי הלחם.
3. במחבת גדולה, מחממים לחום גבוה מאוד שמן לטיגון חצי עמוק (בגובה של כ-2.5 ס"מ). מטגנים את פרוסות השניצל המצופות - פרוסה אחת בכל פעם - עד להזהבה יפה משני הצדדים. מוציאים את השניצלים המוכנים לנייר סופג.
4. מערבבים בקערה גדולה את כל רכיבי הסלט ומגישים אותו קר לצד השניצלים החמים.