רכיבים
- 1 חבילת עלי פילו שהופשרו לילה שלם במקרר
- 800 גרם בשר טחון
- צרור כוסברה, קצוצה
- 8 כפות שמן זית
- 2 בצלים סגולים, קצוצים
- 4 שיני שום, כתושות
- 50 גרם צנוברים
- 1 כף סילאן
- 1 כפית שטוחה פלפל שחור
- 1 כפית מלח
- 1 כפית בהרט
- קצח
להגשה:
- 50 גרם פיסטוקים טחונים, טחינה גולמית וסילאן
אופן ההכנה:
צפו באופן ההכנה:
1. במחבת גדולה, מחממים 3 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
2. מוסיפים את הבשר, השום והכוסברה, מערבבים יחד קלות ואז מוסיפים את הצנוברים (אפשר לקלות אותם קודם במחבת עם מעט שמן זית לטעם עשיר יותר), את הסילאן, המלח, הפלפל השחור והבהרט. מבשלים תוך כדי ערבוב מתמיד, עד שהבשר מוכן.
3. מעבירים את תכולת המחבת למסננת שעומדת על גבי קערה, כדי שתערובת הבשר תגיר כמה שיותר נוזלים.
4. מניחים עלה פילו על משטח עבודה נקי - חשוב להפשיר את העלים לילה שלם במקרר (12 שעות) כדי שיהיה נוח לעבוד איתם. יוצקים לכלי קטן את 5 כפות שמן הזית הנותרות.
הרכבת הפסטייה:
5. מברישים את עלה הפילו בשמן זית בחלק העליון ובצדדים. מניחים 3-4 כפות מתערובת הבשר בקצה העלה ומגלגלים לרולדה. מהדקים את הקצוות ליצירת מעין סוכרייה.
6. מסדרים את הפסטיות המוכנות בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים בשמן זית ומפזרים על כל אחת מעט קצח.
7. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 15 דקות או עד שהפסטיות מקבלות גוון שחום יפה.
מניחים כל פסטייה בצלחת נפרדת, מפזרים בצדדים פיסטוקים טחונים, מזלפים מעל טחינה גולמית וסילאן ומגישים מיד.
אהבתם את המתכון? כתבו לנו בתגובות!