לחומוס:
- 450 גרם גרגירי חומוס מבושלים (אופן ההכנה בגוף המתכון) או גרגירי חומוס משימורים, מסוננים ושטופים
- 1/2 כוס טחינה גולמית
- 1/4 כוס מים חמימים
- 1 שן שום
- 1 כף מיץ לימון
- 1 כפית מלח
לבשר:
- 3 כפות שמן
- 1 בצל לבן, קצוץ דק
- 250-350 גרם בשר בקר טחון עם מעט שומן
- 1 כפית שטוחה כמון
- מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
אם משתמשים בגרגירי חומוס לא מבושלים, כך מכינים אותם:
1. משרים את גרגירי החומוס במשך 8-24 שעות במים קרים (ביחס של 3 כוסות מים על כל כוס גרגירי חומוס). רצוי להחליף את המים כל 4-5 שעות. לחלופין, ניתן לבצע השרייה מהירה ולהניח את גרגרי החומוס והמים הקרים בסיר, להביא לרתיחה במשך 2 דקות, להסיר מהאש, לכסות את הסיר ולהניח בצד למשך שעה. לאחר ההשריה, מסננים היטב את הגרגרים ומייבשים אותם. מניחים את גרגרי החומוס בסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מנמיכים לאש קטנה ומבשלים במשך שעה וחצי עד שעתיים. מסירים מהאש, מסננים ומצננים.
הכנת החומוס:
2. במעבד מזון, טוחנים את גרגירי החומוס המבושלים / משימורים יחד עם הטחינה, שן השום, מיץ הלימון והמלח. מוסיפים המים בהדרגה לקבלת המרקם הרצוי.
הכנת הבשר:
3. במחבת רחבה על אש בינונית, מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הבשר ומטגנים יחד תוך כדי שמפוררים אותו בכף עץ, עד שהבשר משחים. מתבלים בכמון, מלח ופלפל שחור, מערבבים עוד קצת ומכבים את האש.
הרכבת המנה:
4. בצלחת גדולה, משטחים את החומוס בצורה סיבובית, מניחים במרכז את הבשר החם, מזלפים שמן זית, מפזרים צ'ילי גרוס ומגישים מיד, לצד פיתות חמות לניגוב.