זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
בשרי
לרוטב:
- 2 כפות שמן
- 1 בצל, קצוץ
- 4 שיני שום, פרוסות
- חופן חמוציות
- חופן שזיפים מגולענים, קצוצים
- 1 כף פפריקה
- מלח ופלפל שחור
- קמצוץ קינמון
לקציצות:
- 500 גרם בשר טחון
- 500 גרם עוף טחון
- 1/2 צרור כוסברה, קצוצה דק דק
- 1 בצל, מגורד
- מלח ופלפל שחור
- קמצוץ קינמון
- 2 כפות שמן
אופן ההכנה:
1. בקערה גדולה, מערבבים את כל רכיבי הקציצות עד לקבלת עיסה אחידה.
2. בסיר רחב, מחממים את השמן לרוטב, מטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את השום, החמוציות והשזיפים, מטגנים עוד דקה ומוסיפים את שאר הרכיבים. מתבלים, יוצקים על הכל 2 כוסות מים ומביאים לרתיחה.
3. יוצרים מעיסת הקציצות כדורים בגודל שווה ומסדרים אותם בסיר. מכסים את הסיר ומבשלים במשך 25 דקות על אש בינונית.