לבצל המקורמל:
- 1 כף שמן
- 4 בצלים לבנים גדולים, פרוסים דק
- 1 כף חומץ בלסמי
- 1 כף סוכר חום
- 1/2 כפית מלח
לקציצות ההמבורגר:
- 450 גרם בשר טחון דל שומן
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כף שמן
לרוטב:
- 4 כפות מיונז
- 1 כף חומץ בלסמי
אופן ההכנה:
1. מחממים היטב סיר רחב וגדול על אש נמוכה. מוסיפים את השמן ואת הבצל, מכסים ונותנים לבצל להתקרמל בפנים במשך 20 דקות, תוך ערבוב לעתים קרובות. מסירים את המכסה, מוסיפים את החומץ הבלסמי, הסוכר והמלח ומבשלים 10 דקות נוספות, עד שהבצל מקבל גוון קרמלי-שחום. מכבים את האש ומניחים בצד לצינון.
2. בקערה גדולה, מניחים את הבשר הטחון, מתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים היטב. לוקחים ביד רבע מכמות העיסה, מגלגלים לכדור ומניחים אותו במרכז משטח עבודה נקי או קרש חיתוך. משטחים את הכדור, מניחים במרכזו כף אחת של בצל מקורמל ומגלגלים כך שהבשר יעטוף את הבצל. חוזרים על הפעולה עד שמתקבלות 4 קציצות ממולאות בבצל מקורמל. מעבירים למקרר למשך שעה.
3. מחממים כף שמן במחבת רגילה ומטגנים כל קציצה במשך 3-4 דקות מכל צד. מוסיפים שמן אם צריך.
4. במקביל, קוצצים את הבצלים המקורמלים שנותרו ומערבבים היטב בקערה עם המיונז והחומץ הבלסמי עד שמתקבל רוטב אחיד.
מרכיבים את ההמבורגרים ומגישים לצד רוטב הבצל והמיונז ועם כל תוספת אהובה אחרת.