ל"ג בעומר

מתכון לעראייס - פיתה על הגריל במילוי בשר וסלט משוואיה

למה להכין בשר על האש ולהגיש עם פיתות כשאפשר לאחד את השניים לסנדוויץ' אחד מושלם? השפית מורן פינטו עם המנה שאתם חייבים לדעת להכין למדורה הקרובה: עראייס עסיסי וסלט משוואיה (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 10 פיתות, חצויות
  • שמן זית
  • 1 ק"ג בשר בקר טחון
  • 200 גרם שומן כבש טחון
  • 1 בצל לבן, מגורד
  • 1 חציל, קלוי וקצוץ
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 1/2 כפית ראס אל חנות
  • 1/2 כוס צנוברים

לסלט משוואיה:

  • 1 חציל בלאדי גדול
  • 2 פלפלים חריפים
  • 1 גמבה אדומה
  • 1 פלפל צהוב
  • 2 עגבניות
  • 6 שיני שום, כתושות
  • 5 כפות שמן זית
  • מלח

אופן ההכנה:

הכנת העראייס:
1. בקערה, לשים יחד את כל המרכיבים מלבד שמן הזית (וכמובן הפיתות), מכסים ונותנים לעיסה לשבת יחד במשך חצי שעה.

2. יוצרים קציצות גדולות יחסית, וממלאים כל חצי פיתה בקציצה.

3. מורחים כל חצי פיתה במעט שמן זית, וצולים על מנגל חם במשך 5 דקות מכל צד.

הכנת סלט משוואיה:
4. צולים את הירקות על המנגל היטב מכל הצדדים.

5. מעבירים את הירקות לשקית, סוגרים ונותנים להם לשבת במשך 20 דקות כדי שיהיה נוח לקלף אותם.

6. מקלפים את הירקות וקוצצים אותם בסכין דק דק.

7. בקערה, מערבבים את הירקות הקצוצים עם השום הכתוש, שמן הזית והמלח - והסלט מוכן.

הכתבה הייתה מעניינת?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות