רכיבים
- 200 גרם תפוחי אדמה קטנים בקליפה אדומה, לא מקולפים וחתוכים לחצאים או רבעים
- 1/4 כוס שמן זית
- מלח ופלפל שחור
- 4-5 גבעולי אספרגוס, חתוכים לחתיכות בגודל ביס
- 1 כפית פפריקה מעושנת
- 1 כפית אבקת שום
- 680 גרם סטייק סינטה
לרוטב:
- גרידת קליפה ומיץ מלימון אחד
- 1/4 כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה דק
- 2 כפות נענע טרייה קצוצה דק
- 1 שן שום, כתושה
- מלח ופלפל שחור
- קמצוץ שבבי צ'ילי גרוס
- 2 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
2. במחבת גדולה שמתאימה גם לאפייה בתנור, מערבבים את תפוחי האדמה עם 2 כפות שמן זית ומתבלים במלח ופלפל שחור. מעבירים את המחבת לתנור ואופים במשך 15-17 דקות, עד שתפוחי האדמה מתחילים להתרכך.
3. מוסיפים למחבת את האספרגוס וכף שמן זית, ומחזירים לתנור למשך 12-15 דקות, עד שהירקות רכים. מעבירים את הירקות לקערה ומניחים בצד.
4. מנמיכים את טמפרטורת התנור ל-175 מעלות.
5. מברישים את הסטייק בכף שמן זית ומתבלים משני הצדדים בפפריקה מעושנת, אבקת שום, מלח ופלפל שחור.
6. מניחים את הסטייק במחבת החמה וצורבים על אש בינונית במשך 4-5 דקות מכל צד על שני הצדדים. מעבירים את המחבת לתנור וצולים את הסטייק עד שהוא מגיע למידת העשייה הרצויה, במשך 10-12 דקות.
7. מוציאים את הסטייק מהמחבת ומניחים לו לנוח במשך 15 דקות.
בינתיים, מכינים את הרוטב:
8. בקערה קטנה, מערבבים את גרידת הלימון, מיץ הלימון, הפטרוזיליה, הנענע, השום, המלח, הפלפל השחור, הצ'ילי הגרוס ושמן הזית עד לקבלת רוטב אחיד.
9. במחבת, פורסים את הסטייק לרצועות דקות, מוסיפים את תפוחי האדמה והאספרגוס, יוצקים מעל את הרוטב ומגישים מיד.