רכיבים
- 680 גרם בשר בקר טחון
- 1 בצל, חתוך לקוביות
- 2 גזרים גדולים, חתוכים לקוביות
- 3 גבעולי סלרי, חתוכים לקוביות
- 2 שיני שום, כתושות
- 170 גרם שעועית ירוקה קפואה, מופשרת / טרייה*, חתוכה לחצאים או שלישים
- 1 כף רסק עגבניות
- 1/4 כפית תימין טרי קצוץ או מיובש
- 1/2 כפית פפריקה
- 3/4-1 כוס ציר עוף / מים + מעט אבקת מרק
- קורט צ'ילי גרוס
- מלח ופלפל שחור
- לפירה:
- 3 תפוחי אדמה גדולים בקליפה אדמדמה, קלופים וחתוכים לקוביות
- 1 כוס חלב שקדים
- 1 שן שום, כתוש
- 1 גבעול תימין טרי
- מלח ופלפל שחור
- 30 גרם מרגרינה בטעם חמאה
אופן הכנת שפרדס פאי - פאי רועים:
*אם משתמשים בשעועית ירוקה טרייה, מרתיחים אותה במים מומלחים במשך 2 דקות, ומעבירים מיד למי קרח כדי לעצור את הבישול.
1. מחממים היטב מחבת עם ציפוי נון-סטיק על אש בינונית-גבוהה, מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים במשך 3-4 דקות עד שהבשר מתחיל להשחים.
2. מוסיפים את הבצל, הסלרי, והגזר, מתבלים במלח, פלפל, תימין, וצ'ילי גרוס ומבשלים במשך 2 דקות עד שהבשר משחים לגמרי והירקות מתחילים להתרכך. מנמיכים לאש בינונית, מוסיפים את השום ומבשלים במשך 45 שניות נוספות, עד שהוא מעלה ריח, מערבבים, טועמים ומשפרים תיבול, אם צריך.
3. מוסיפים את השעועית הירוקה ו-1/4 כוס מציר העוף ומערבבים. מנמיכים את הלהבה, וכל 5 דקות מוסיפים 1/4 כוס נוסף מהציר. מבשלים על חום נמוך ומערבבים לעתים קרובות, עד שהבשר והירקות רכים מאוד.
במקביל, מבשלים את הפירה:
4. מניחים את תפוחי האדמה בסיר גדול ומכסים במים קרים. מוסיפים מלח בנדיבות ומרתיחים יחד במשך 12-10 דקות, עד שניתן לנעוץ מזלג בתפוחי האדמה בקלות. מסננים מנוזלים ומשאירים את תפוחי האדמה בסיר.
5. בסיר רוטב קטן, מבשלים יחד את חלב השקדים, השום, המרגרינה והתימין, עד שהמרגרינה נמסה והרוטב חם.
6. מסירים את ענף התימין מהרוטב, ומועכים את תפוחי האדמה לפירה תוך הוספה הדרגתית של הרוטב, עד לקבלת מרקם סמיך ואחיד.
הרכבת הפאי:
7. מעבירים את תערובת הבשר והירקות לתבנית אפייה עגולה בקוטר 30 ס"מ או לתבנית מרובעת בגודל 23X23 ס"מ, מניחים מעל את הפירה בשכבה אחידה ובעזרת מזלג "חורשים" את פני הפירה.
8. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 30 דקות, ובסוף האפייה מעבירים את התנור למצב גריל וצולים במשך 5 דקות להשחמה קלה תפוחי האדמה.