רכיבים
- 2 כוסות קמח, מנופה
- 1 כפית כורכום
- 1/2 כפית אבקת קארי
- 1/4 כפית מלח
- 120 גרם מרגרינה בטעם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
- 3 כפות מי קרח
- למילוי:
- 1 בצל בינוני, קצוץ דק
- 2 ענפי בצל ירוק, קצוצים דק
- 1 פלפל חלפיניו, ללא זרעים, קצוץ
- 225 גרם בשר בקר טחון
- 2 כפות שמן צמחי
- 1/2 כוס פירורי לחם
- 1/2 כפית תימין יבש
- 1 כפית אבקת קארי
- מלח ופלפל שחור
- 1/2 כוס מים
אופן הכנת כיסונים במילוי בשר מתובל:
הכנת הבצק:
1. בקערה גדולה, מערבבים את הקמח, הכורכום, הקארי והמלח. מוסיפים המרגרינה ומועכים על החומרים היבשים, עד לקבלת פירורי בצק.
2. מוסיפים את המים, ומעבדים ביד לכדור בצק אחיד. מוסיפים עוד קצת מים, אם הבצק לא דביק מספיק ולא מתאחד.
3. על משטח מקומח קלות, מעבדים את הבצק במשך דקה, עוטפים בניילון נצמד, מעבירים למקרר ופונים להכנת המלית.
הכנת המלית:
4. בקערה, מערבבים יחד את כל הבצלים הקצוצים והפלפל הקצוץ עם הבשר הטחון. מחממים את השמן במחבת גדולה, ומטגנים את תערובת הבשר על אש בינונית תוך ערבוב מתמיד במשך 10 דקות.
5. מוסיפים את שאר מרכיבי המלית ומערבבים היטב. מכסים את המחבת ומבשלים על אש נמוכה במשך 30 דקות. מסירים מהאש ונותנים לתערובת להתקרר לחלוטין.
הרכבת הכיסונים:
6. מחממים את התנור ל-200 מעלות, מוציאים את הבצק מהמקרר, מחלקים אותו ל-12 חלקים שווים ומרדדים כל חלק לעיגול בקוטר 10 ס"מ.
7. מחלקים את מלית הבשר באופן שווה ומניחים ממנה במרכז כל עיגול בצק. מקפלים לחצי ומהדקים את הקצוות בעזרת מזלג.
8. מסדרים את הכיסונים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים במשך 30 דקות, עד להזהבה.