רכיבים
- לקציצות:
- 500 גרם בשר בקר טחון
- 1 בצל לבן, מגורד
- 2 פרוסות לחם מאתמול
- 1 ביצה
- 1/2 צרור פטרוזיליה, קצוצה
- 3 כפות שמן
- 3 כפות רסק עגבניות
- 1/2 ליטר מים
- מלח ופלפל שחור
- לתוספת:
- 1 כוס תירס קפוא, מופשר
- 1 כוס אפונה קפואה, מופשרת
- 1 חבילת פתיתים
- 1 בצל לבן, קצוץ
- 5 כפות שמן
- מלח ופלפל שחור
אופן הכנת קציצות בשר ופתיתים עם אפונה ותירס:
הכנת הקציצות (כדאי להכפיל כמויות ולהקפיא מחצית מהעיסה):
1. בקערה, משרים את הלחם במים במשך 10 דקות, מוציאים וסוחטים היטב.
2. בקערה גדולה מערבבים ולשים היטב יחד את הבשר, הבצל, הלחם, הביצה, הפטרוזיליה ותיבול עד לקבלת עיסה אחידה.
2. בסיר רחב, מחממים את השמן, מוסיפים את רסק העגבניות, מתבלים במלח ופלפל שחור ומבשלים על אש בינונית עד לבעבוע קל. במקביל, יוצרים כדורים שטוחים מהעיסה ומורידים לסיר. מבשלים בסיר מכוסה על אש נמוכה במשך 30 דקות.
הכנת התוספת:
1. מחממים את השמן בסיר קטן ומטגנים קלות את הפתיתים. מוסיפים את האפונה והתירס ומערבבים יחד במשך 2 דקות.
2. מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם, מוסיפים מים רותחים כך שיגיעו לגובה של עד 2 ס"מ מתכולת הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים בסיר מכוסה במשך 6 דקות. מערבבים ומסירים מהאש. ממתינים 10 דקות כשהסיר מכוסה והלהבה מכובה, ורק אז מגישים.