זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
בשרי
רכיבים
- 1 ק"ג בשר בקר רזה טחון
- 1 בצל בינוני, קצוץ
- 2 שיני שום, כתושות
- 4 כפות רסק עגבניות
- 1 ראש כרוב ירוק קטן, קצוץ גס
- 800 גרם קוביות עגבניות מקופסת שימורים
- 1/2 כוס מרק בשר / מים + אבקת מרק
- 2 כפיות סוכר חום
- 1 כפית חומץ תפוחים
- 1/2 1 כפיות מלח
- 3/4 כפית פלפל שחור טחון טרי
- 1/8 כפית פלפל אנגלי טחון
- 1/4 כוס אורז לבן לא מבושל
אופן הכנת תבשיל כרוב, בשר ועגבניות:
1. משמנים בשמן צמחי סיר הולנדי או כל סיר אחר עם תחתית כבדה, מוסיפים את הבצל והבשר הטחון, ומבשלים עד שהבשר כבר לא ורוד, תוך ערבוב מתמיד לפירוק הגושים. אם צפים שומנים מהבשר, סננו אותם.
2. מוסיפים את השום ומבשלים במשך דקה.
3. מוסיפים את רסק העגבניות, מערבבים היטב, ומוסיפים את שאר המרכיבים, מלבד האורז.
4. מכסים חלקית את הסיר, ומבשלים על אש קטנה במשך 10 דקות.
5. מוסיפים את האורז לסיר, ומבשלים כשהוא מכוסה חלקית במשך 15-20 דקות.