רכיבים
- לבצק:
- 2 כוסות סולת
- 3 כוסות מים
- 2 כפות שמן
- מעט מלח
- למילוי:
- 1/2 ק״ג בשר טחון
- 2 בצלים
- קמצוץ אגוז מוסקט
- מלח ופלפל שחור
- למרק:
- 2-3 סלקים מבושלים במים עד ריכוך ומקולפים
- 2 קישואים
- 5 גבעולי סלרי
- 1 בצל גדול
- 2 כפות גדושות רסק עגבניות
- 4 כוסות מים
- מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
רגע לפני: עובדים במקביל על הכנת המרק והקובות, וכדאי לבקש מזוג ידיים נוסף לסייע בהכנה.
1. מכינים את בצק הקובה: מערבבים יחד בקערה את כל מרכיבי הבצק לעיסה אחידה ורכה, ומניחים בצד.
2. מכינים את מילוי הקובות: קוצצים דק את הבצל, ומטגנים במחבת גדולה על אש בינונית, עד הזהבה. מוסיפים את הבשר הטחון, מתבלים באגוז מוסקט, מלח ופלפל שחור ומפוררים את הבשר בכף עץ. מטגנים במשך 3-4 דקות, מסירים מהאש ומעבירים במקרר לצינון.
3. מכינים את המרק: מקלפים וחותכים את הסלק והקישואים לקוביות, וקוצצים את הבצל והסלרי. מחממים שמן בסיר מרק עמוק, ומטגנים את הירקות על אש בינונית. מתבלים במלח ופלפל שחור ומוסיפים את רסק העגבניות. מערבבים ויוצקים על הכל את המים. מבשלים עד שהמרק מבעבע.
4. במקביל, מכינים את הקובות: מרטיבים מעט את הידיים, לוקחים כדור מעיסת הסולת, ומשטחים אותו על כף היד. מניחים במרכז כף ממילוי הבשר ומגלגלים שוב לכדור.
5. מורידים בזהירות את כדורי הסולת הממולאים למרק הרותח, ומבשלים במשך 40 דקות נוספות.