רכיבים
- 300 גרם ממרח חומוס
- 500 גרם בשר טחון מופשר
- 1 בצל גדול
- 3 שיני שום
- 1/2 פלפל חריף
- 1/2 כפית כמון
- קמצוץ כורכום
- 1 כפית שטוחה מלח
- מעט פלפל שחור
- 3 כפות שמן
אופן הכנת חומוס בשר:
רגע לפני: לא צריך לצאת מהבית כדי ליהנות ממנת חומוס טובה: מתכון לחומוס עם בשר מתובל שכיף לנגב עם פיתה חמה. ארוחת ביניים בשרית, קלאסיקה מהמטבח הים תיכוני.
• קוצצים את הבצל דק דק, כותשים את שיני השום וקוצצים את הפלפל החריף.
• מחממים 3 כפות שמן במחבת גדולה, ומטגנים את הבצל עד להזהבה טובה.
• מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים יחד, תוך ערבוב מתמיד בכף עץ כדי לפורר את הבשר.
• לאחר 5 דקות, מוסיפים את הפלפל הקצוץ והשום הכתוש. מתבלים בכמון, כורכום, מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב.
אופן ההגשה: משטחים את החומוס בצלחת הגשה, ובמרכז מניחים מספר כפות מתערובת הבשר המתובל. ניתן לזלף מעל מעט שמן זית ולפזר פטרוזיליה קצוצה. מגישים עם פיתות חמות.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!