רכיבים
- 500 גרם סטייק בקר (עדיף מסוג סינטה מיושנת)
- 4 כפות קורנפלור
- 4 כפות ברנדי
- 1/2 שקית שעועית ירוקה עדינה קפואה
- 3 כפות שמן
- 2 שיני שום
- 1/4 כפית שורש זנגביל קצוץ
- 1/4 כוס רוטב טריאקי
- 1/2 כפית שמן צ'ילי (לא חובה)
- מלח ופלפל שחור
- שומשום לפיזור
אופן הכנת סטייק מוקפץ עם שעועית ירוקה ברוטב:
רגע לפני: ארוחת הצהריים המושלמת: מתכון לסטייק מוקפץ עם שעועית ירוקה ברוטב טריאקי. כל ההתעסקות לוקחת פחות משעה ויש לכם מנה נהדרת וטעימה עם לוק מושקע.
• חותכים לרצועות את נתח הסטייק, מעבירים לקערה ומשרים יחד עם הקורנפלור והברנדי למשך שעה.
• מרתיחים את השעועית הירוקה בסיר מלא מים, הרתחה קלה בלבד למשך 5 דקות ומסננים היטב מנוזלים.
• כותשים את השום, מחממים את השמן בווק (אפשר גם מחבת רגילה) ומטגנים בו קלות את השום והזנגביל הקצוץ.
• מוסיפים את רצועות הסטייק לווק, ומקפיצים במשך 3 דקות, תוך ערבוב מתמיד, עד שהבשר משנה את צבעו.
• מוסיפים את השעועית הירוקה, מתבלים במעט מלח ופלפל שחור לפי הטעם ויוצקים מעל את רוטב הטריאקי. לאחר 2-3 דקות, הבשר כבר מוכן.
• מסדרים על צלחת הגשה, מפזרים מעל שומשום ומגישים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!