קציצות בשר עשירות בסגנון מזרחי

עם רוטב עגבניות עסיסי, ואפילו בלעדיו, קשה לעמוד מול הקציצות הנפלאות האלה. הן יכולות לשמש פתיח קל לארוחה, מילוי לכריך ומנה בפני עצמה עם תוספת אורז וסלט ירקות (מתכונים,אוכל)

|
קציצות בשר עשירות בסגנון מזרחי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 1/2 ק"ג בשר טחון מופשר
  • 1/2 ק"ג עוף טחון מופשר
  • 2 בצלים
  • 2 ביצים
  • 5 שיני שום
  • 1/3 כוס פירורי לחם
  • 1 צרור כוסברה
  • חופן עלי בזיליקום
  • חופן עלי נענע
  • 2 כפות כמון
  • 2 כפות אורגנו
  • מלח ופלפל

אופן הכנת קציצות בשר עשירות בסגנון מזרחי:

רגע לפני: עם רוטב עגבניות עסיסי, ואפילו בלעדיו, קשה לעמוד מול הקציצות הנפלאות האלה.

• מגרדים את הבצל בעזרת פומפייה לתוך קערה.

• קוצצים דק את הכוסברה והנענע, כותשים את השום ומוסיפים לקערה.

• מוסיפים לקערה את הביצים ופירורי הלחם, מתבלים בכמון, אורגנו, מלח ופלפל ומערבבים היטב לקבלת עיסה אחידה. מעבירים למקרר למשך שעה.

• מערבבים שוב את העיסה ויוצרים קציצות בגודל שווה. כדאי להרטיב מעט את הידיים, כדי למנוע הידבקות.

• מחממים שמן במחבת ומטגנים כל קציצה במשך 2-3 דקות מכל צד.

אופן ההגשה: לקציצות יש מגוון אופציות רחב: הן יכולות לשמש פתיח קל לארוחה, כמילוי לכריך - בסגנון המבורגר, עם חסה ופרוסת עגבנייה, או כמנה בפני עצמה עם תוספת אורז לבן וסלט ירקות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות