רכיבים
- 1/2 ק"ג בשר טחון מופשר
- 1/2 ק"ג עוף טחון מופשר
- 2 בצלים
- 2 ביצים
- 5 שיני שום
- 1/3 כוס פירורי לחם
- 1 צרור כוסברה
- חופן עלי בזיליקום
- חופן עלי נענע
- 2 כפות כמון
- 2 כפות אורגנו
- מלח ופלפל
אופן הכנת קציצות בשר עשירות בסגנון מזרחי:
רגע לפני: עם רוטב עגבניות עסיסי, ואפילו בלעדיו, קשה לעמוד מול הקציצות הנפלאות האלה.
• מגרדים את הבצל בעזרת פומפייה לתוך קערה.
• קוצצים דק את הכוסברה והנענע, כותשים את השום ומוסיפים לקערה.
• מוסיפים לקערה את הביצים ופירורי הלחם, מתבלים בכמון, אורגנו, מלח ופלפל ומערבבים היטב לקבלת עיסה אחידה. מעבירים למקרר למשך שעה.
• מערבבים שוב את העיסה ויוצרים קציצות בגודל שווה. כדאי להרטיב מעט את הידיים, כדי למנוע הידבקות.
• מחממים שמן במחבת ומטגנים כל קציצה במשך 2-3 דקות מכל צד.
אופן ההגשה: לקציצות יש מגוון אופציות רחב: הן יכולות לשמש פתיח קל לארוחה, כמילוי לכריך - בסגנון המבורגר, עם חסה ופרוסת עגבנייה, או כמנה בפני עצמה עם תוספת אורז לבן וסלט ירקות.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!