רכיבים
- 1 כרובית גדולה
- 500 גרם בשר טחון מופשר
- 2 שיני שום
- מלח ופלפל
- 1/4 צרור פטרוזיליה
- 1 בצל בינוני
- 1/2 כוס פירורי לחם
- 1 ביצה
אופן הכנת כרובית במילוי בשר:
רגע לפני: הכרובית העדינה משתלבת נפלא עם טעם הבשר למנה יפה ומוצלחת לאירוח. מתכון לכרובית במילוי בשר.
• מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
• חולטים את הכרובית בשלמותה בסיר גדול מלא מים עם מעט מלח, במשך 5 דקות. מוציאים מהסיר ומסננים מנוזלים.
• כותשים את השום, קוצצים דק את הפטרוזיליה, מגרדים את הבצל בעזרת פומפייה ומעבירים לקערה. מוסיפים את הבשר הטחון שהופשר מראש ומערבבים היטב את כל חומרי המילוי.
• הופכים את הכרובית (כשהתפרחת כלפי מטה) וממלאים בין החללים הריקים את מילוי הבשר.
• הופכים בזהירות את הכרובית, כשהפעם התפרחת כלפי מעלה ומניחים את הכרובית על תבנית אפייה.
• טורפים את הביצה ומצפים בה את הכרובית בעזרת מברשת. מערבבים מעט מלח עם פירורי הלחם ומפזרים מעל הכרובית.
• מכניסים לתנור שחומם מראש לאפיה במשך שעה, עד שהכרובית פריכה ובעלת גוון זהוב.
אופן ההגשה: כעת עומדות בפניכם שתי אפשרויות: אופציה א' היא לחלק את הכרובית לפרחים ולהגיש, אופציה ב' טוענת שכדאי להשאיר את הכרובית בשלמותה ולפרוס אותה לעיני הסועדים המופתעים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!