רכיבים
- 1 ק״ג בשר טחון מופשר
- 10 תפוחי אדמה
- 1 בצל לבן גדול
- 10 עגבניות
- 10 שיני שום
- 1 כוס מים חמים
- 6 כפות רסק עגבניות
- 5 כפות שמן זית
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
- 10 ענפי בזיליקום - רק העלים
- קמצוץ אגוז מוסקט
- 1 כפית מלח
אופן ההכנה:
רגע לפני: כדי להבטיח הכנה יעילה של הלזניה, כדאי להכין מראש את הרכיבים כך שכל מה שנותר לכם יהיה הבישול עצמו:
• מפשירים את הבשר כמה שעות לפני.
• מקלפים את תפוחי האדמה.
• קוצצים דק את הבצל ושיני השום.
• מפרידים את עלי הבזיליקום מהענפים וקוצצים אותם לחתיכות קטנות.
• מקלפים את העגבניות: אמנם זה לא חובה, אך עדיף להסיר את הקליפות. כך תעשו את זה בקלות: ממלאים קערה גדולה במים רותחים, מסמנים X בינוני בתחתית כל עגבנייה בעזרת סכין חד ומשרים את העגבניות במים החמים במשך 10 דקות. בשלב הזה, קליפת העגבנייה תתחיל להיפרד מעצמה, ובעזרת סכין מפרידים את שאר הקליפה.
קוצצים את העגבניות לקוביות.
הכנת פשטידת הבשר ותפוחי האדמה:
• מחממים תנור לחום בינוני של 180 מעלות.
• מכניסים את תפוחי האדמה המקולפים לסיר מלא מים ומבשלים על אש בינונית-גבוהה.
• במקביל, מחממים את שמן הזית במחבת גדולה, וכאשר השמן חם, מוסיפים את הבצל הקצוץ ושיני השום ומטגנים קלות על אש בינונית. לאחר שהבצל מזהיב, מוסיפים למחבת את הבשר ומפוררים אותו, כך שימלא את כל שטח הפנים של המחבת בעזרת כף עץ.
• מוסיפים את העגבניות למחבת הבשר, מתבלים בבזיליקום, מלח, פלפל, פפריקה ואגוז מוסקט, מערבבים ומבשלים במשך 2 דקות נוספות. לאחר מכן, מכבים את האש.
• כאשר תפוחי האדמה מוכנים (נועצים מזלג ובודקים את הרכות), פורסים אותם לעיגולים בעובי שווה של 1 ס"מ.
• מרפדים תבנית מרובעת ב-1/3 מכמות תפוחי האדמה. מעל שכבת תפוחי האדמה, משטחים חצי מכמות הבשר שבמחבת. מסדרים מעל שכבה של 1/3 נוסף מכמות תפוחי האדמה. מניחים מעליה את החצי הנותר של כמות הבשר ומסדרים מעל שכבה אחרונה של תפוחי אדמה.
• הכנת הרוטב: מערבבים בקערה את רסק העגבניות עם כוס מים חמים, מתבלים במעט מלח ופלפל, מוזגים את הרוטב בצורה שווה מעל שכבות הבשר ותפוחי האדמה, ומכניסים לאפייה במשך 30 דקות.
אופן ההגשה: חשוב שהפשטידה תהיה חמה בעת ההגשה, כשסלט ירקות רענן בצד תמיד יכול להוסיף טעם.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!