רגע לפני שהבמיה נפרדת מאיתנו, נמהר להכין מנת בשר מלאה בטעם עשיר. מורן פינטו, שפית הבית של "כיכר השבת", מגישה מתכון מיוחד - קוביות בשר עם במיה ורוטב.
בשר עם במיה - המצרכים:
- 1.5 קילו בשר בקר מספר 5 חתוך לקוביות
- 2 בצל לבן קצוץ
- 1 קילו במיה
- 4 עגבניות תמר קלופות
- 1 ראש שום קלוף
- 3 כפות רסק עגבניות
- 1/2 ליטר מים
- מלח
- פלפל
- 1/2 כפית כמון
- קמצוץ קינמון
אופן ההכנה:
- משרים את הבמיה במים למשך 30 דק'
- קוטמים את הקצה הרחב של הבמיה -אם הם קטנים השאירו שלמים ותשרו זמן ארוך יותר, אם הם ארוכים אפשר לחצות אותם.
- מחממים סיר רחב ובו שמן
- מטגנים את הבצל עד הזהבה קלה ומוסיפים את כל השום פרוס
- מוסיפים את קוביות הבשר ומטגנים קלותואז את התבלינים והבמיה ומערבבים
- מוסיפים את הרסק עגבניות והמים
- מבשלים כ-60 דק'
- באש נמוכה או עד שהבשר רך
- אם חסרים נוזלים מוסיפים בעדינות.
הצעת הגשה:
מגישים את קוביות הבשר עם הבמיה על קוסקוס
לבריאות
מורן פינטו