מתכון לטורטיות ממולאות בשר מקסיקני
- 6-8 טורטיות מוכנות באריזת וואקום
- 700 גר׳ בשר בקר טחון
- 1 בצל גדול קצוץ
- 3 כוסות של שעועית לבנה ברוטב ( שימורים)
- 3 כפות רסק עגבניות
- מלח
- 1 כפית כמון
- 1 כפית צ׳ילי מיובש גרוס
- קורט אגוז מוסקט
- קורט ג׳ינג׳ר מיובש
- 2 כפיות פפריקה מתוקה ( אפשר להחליף חצי בחריפה)
- 1 כפית אבקת קארי
למריחה:
- ממרח אבוקדו
- ממרח שעועית שחורה
טורטיות ממולאות בשר מקסיקני, אופן ההכנה
- במחבת גדול מחממים שמן ומטגנים את הבצל עד הזהבה, מוסיפים את הבשר, וכל הזמן מערבבים בעזרת כף עץ ומפוררים אותו היטב
- מבשלים עד שרב הנוזלים מתאדים
- מוסיפים את השעועית, והתבלינים.
- ואז את רסק העגבניות.
- מערבבים היטב יחד.
- ניתן להוסיף עד 3/4 כוס מים במקרה שזה מידי יבש.
- מכבים את הלהבה.
- מחממים את הטורטיות קלות על האש.
- מניחים נייר סנדוויץ׳ או נייר כסף ומעל את הטורטיה
- מורחים בטורטיה מהאבוקדו והשעועית השחורה ומניחים 3-4 כפות בנדיבות של מלית הבשר.
- מגלגלים ומהדקים את הנייר בצדדים היטב.
- חוצים לשניים בצורה אלכסונית ומגישים חם לצד רוטב צ׳ילי מתוק או חריף וסלט מירק חי לרענון החריפות בפה.