מתכון למרק בשר: הנה מתכון חורפי שיחמם לכם את הקיבה ואת הלב: לקחנו מרק איכותי והכנסנו לתוכו בשר משובח. התוצאה: שתי מנות בצלחת אחת.
מתכון למרק תפוחי אדמה ובשר: המצרכים
3 גזרים קלופים
2 תפוחי אדמה קלופים
1 ק"ג בשר בקר מס' 2
1 בצל קצוץ
4 שיני שום פרוסות
כוסברה יבשה
מלח
פלפל גרוס
כמון
מעט פפריקה
5 גרגירי פלפל אנגלי
3 עלי דפנה
4-5 כוסות ציר בקר
אופן ההכנה
בסיר גדול מחממים מעט שמן ומטגנים בו את קוביות הבשר היטב מכל הצדדים.
מוסיפים את התבלינים ומטגנים אותם היטב שיוציאו את כל הארומה שבהם.
מוסיפים את הירקות ומערבבים במשך מספר דקות.
מוסיפים את ציר הבקר, או מים רותחים עם מעט אבקת מרק.
מכסים מבשלים על אש בינונית במשך שעה או עד שהבשר והירקות רכים.
טוחנים את המרק מעט שכל הירקות יהיו שבורים, אך הבשר שלם.